Els bombers confien estabilitzar aquest dilluns l'incendi que ha cremat 800 hectàrees a les Useres

Els mitjans aeris es reincorporen a la lluita contra el foc després d'una nit de treballs intensos

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló treballen en l'incendi de Les Useres / Diputació de Castelló

El director del post de comandament, Andrés Balfagó, s'ha mostrat optimista sobre l'evolució i el control de l'incendi de les Useres. "Si les condicions meteorològiques no canvien, abans que es faça de nit l'incendi es podrà donar per estabilitzat i fins i tot per controlat. Esperem l'evolució, però els efectius d'extinció som prou optimistes", ha explicat. 

Aquest incendi ha cremat de moment 800 hectàrees, principalment de matoll, "l'equivalent a vint quilòmetres quadrats", segons ha afirmat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després de la reunió de coordinació amb els serveis d'emergències. "Encara hi ha dos focus actius, si bé amb poca flama", ha afegit la consellera, que espera que "la humitat de la vesprada refresque molt la zona".

A primera hora de la vesprada n'hi havia més de 150 persones i deu mitjans aeris treballant, essencialment a la zona de Llucena i Figueroles, i també a la de les Useres, on les flames s'han quedat molt prop del poble.

L'Oficial en Cap del servei de Bombers i responsable de Protecció Civil en Ajuntament de Castelló, Antonio Costa, ha confirmat a À Punt Notícies que a primera hora de la vesprada se'ls ha desmobilitzat de la seua intervenció. "Tornant a Castelló, satisfets per haver sigut part de la solució i detingut l'avanç de la destrucció del foc, en treball conjunt amb molts altres intervinents" ha escrit al seu compte de Twitter.

Efectius de bombers de Castelló treballen en la zona de l'incendi forestal de Les Useres
Efectius de bombers de Castelló treballen en la zona de l'incendi forestal de Les Useres / Imatges de Bombers Municipals de Castelló

A partir de les 8:00 hores s'han mobilitzat set mitjans aeris i se n'incorporaran dos més a les 9:30 hores, segons les fonts, que han indicat que s'ha sol·licitat un altre mitjà aeri més al govern espanyol, a més d'una aeronau de coordinació.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va decidir ahir al migdia sol·licitar l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergències i establir la situació 2 del pla de protecció contra incendis.

Aquest nivell d'alerta s'estableix quan l'evolució d'un o diversos focs pot afectar greument poblacions i béns de naturalesa no forestal.

El clima com a aliat

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, ha explicat aquest dilluns a À Punt NTC que en la lluita contra aquest incendi, la nit de diumenge a dilluns ha tingut el clima com a aliat. Àngel també ha explicat que els treballs "se centren a fer que no afecten la població de les Useres ni el Parc Natural de Penyagolosa".

Festes suspeses

D'altra banda, l'Ajuntament de les Useres va suspendre diumenge tots els actes previstos en el programa de festes a causa de l'incendi forestal.

També et pot interessar

stats