Continguda una fuita de gasoil en un oleoducte entre Castelló de la Plana i Albuixec

Quan concloga la investigació a la zona, l'empresa propietària procedirà a retirar el gasoil abocat i a sanejar la zona

Efectius del Consorci Provincial de Bomberes i Bombers de Castelló s'han mobilitzat amb caràcter preventiu al lloc on s'ha produït la fuita
Efectius del Consorci Provincial de Bomberes i Bombers de Castelló s'han mobilitzat amb caràcter preventiu al lloc on s'ha produït la fuita / Twitter: @BombersDipcas

Una fuita de gasoil s'ha produït aquest dijous en un oleoducte d'una empresa d'Almassora (Plana Alta) que cobreix el recorregut de Castelló de la Plana a Albuixec (Horta Nord) i que ha afectat una zona del riu Millars al seu pas pel terme municipal on se situa la companyia.

Encara que en un primer moment semblava que es tractava de dos accidents industrials, un a Albuixec i un altre a Almassora, la incidència és la mateixa i correspon a una empresa d'Almassora, segons han confirmat fonts d'Emergències de la Generalitat.

En rebre l’avís de la fuita, Emergències ha activat el Pla d'Emergència Exterior situació 0 per accident greu. Aquesta situació s’aplica quan les conseqüències d’un accident es limiten a l'interior de l'empresa sinistrada i poden ser controlades amb els recursos previstos en el pla d'emergència interior de l'empresa o requerir la mobilització d'un nombre reduït de vehicles d'intervenció i/o dotacions sanitàries. Aquest és el cas de l’accident d’aquest dijous, ja que quan l’112 ha activat el Pla d’Emergència l’empresa ja havia contingut la fuita. 

Efectius del Consorci Provincial de Bomberes i Bombers de Castelló s'han mobilitzat amb caràcter preventiu al lloc on s'ha produït la fuita, prop del riu Millars, per si havien d'actuar. Per la seua banda, l'empresa propietària de l'oleoducte ha procedit a tallar el subministrament del gasoil en eixe punt.

Afortunadament, l'accident no ha causat danys personals, segons Emergències, que també ha informat que una vegada la policia científica acabe de realitzar les investigacions a la zona, l'empresa procedirà a retirar el gasoil abocat i a sanejar-la. 

També et pot interessar

stats