Els contenidors grocs de València també reciclaran càpsules de café i tapes de iogurt

La ciutat serà la primera d'Espanya que reciclarà alumini i acer lleuger en els contenidors d'envasos i llandes.

Detall del cartell informatiu sobre els nous elements de metall que es podran reciclar en els contenidors grocs de València
Detall del cartell informatiu sobre els nous elements de metall que es podran reciclar en els contenidors grocs de València / Ajuntament de València
03 de març 2020 - 18:58

La ciutat de València serà la primera d'Espanya que reciclarà alumini i acer lleuger a través dels contenidors grocs, és a dir, aquells destinats als envasos i llandes. Això permetrà recuperar càpsules de café, tapes de iogurt, paper d'alumini o tubs de pasta de dents, entre altres consumibles que fins ara estaven condemnats a l'abocador. Entre 500 i 1.000 tones de metall que tindran una segona vida.

El projecte començarà al maig en els més de 2.500 contenidors grocs d'envasos de la capital, els quals alertaran del canvi amb adhesius informatius. La incorporació de nous elements amb metall obligarà a activar mesures addicionals de detecció en la planta de reciclatge de Vaersa però tindrà cost zero per a les arques públiques, segons l'Ajuntament i la Generalitat.

La iniciativa és fruit de l'acord a tres bandes entre el consistori, la Conselleria de Medi Ambient i una coneguda marca d'alimentació.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana a la ciutat, Sergi Campillo, han destacat la contribució que tindrà en l'impuls d'un sistema d'economia circular més sostenible des de València a la resta de municipis. A curt termini facilitarà acostar-se als objectius de la Unió Europea per a aconseguir reciclar el 50% de l'alumini al 2025.

El director general de Nespresso España, Thomas Reuter, ha destacat els dos anys de treball que precedeixen la iniciativa. En la seua opinió ajudarà a trencar "la falsa creença que un envàs lleuger té difícil o no possible" reciclatge.

També et pot interessar

stats