La contaminació dels oceans fa llançar un crit d’alarma en els Jaume I

El jurat dels premis valencians alerta de l'amenaça que suposen els abocaments de les ciutats i de les grans indústries.

VÍDEO | La contaminació dels oceans fa llançar un crit d’alarma en els Jaume I

La contaminació dels oceans ha fet llançar el crit d’alarma del jurat dels Premis Jaume I, que ha instat tots els agents públics i privats a adoptar “mesures eficaces” per a buscar una solució a la “seriosa amenaça” que suposen els grans abocaments de les ciutats i de les grans indústries. 

Així s'ha destacat en la declaració sobre la “preocupant salut dels oceans”, que ha llegit aquest dimarts el president executiu dels premis valencians, Javier Quesada. Hi donen suport els 88 membres del tribunal, format en la seua totalitat per homes, que aquesta vesprada donaran a conéixer els guardons

“La pol·lució marina s'ha convertit en una amenaça immediata per a la salut dels oceans, uns contaminants que, a més, passen a la cadena tròfica de l'alimentació humana”, ha assenyalat. El jurat ha fet un toc d’atenció sobre aquest problema que, segons afirmen, “incumbeix tots els països”, i emmarquen la seua preocupació en la declaració de les Nacions Unides per a l’etapa 2021-2030, una dècada que consideren que hauria d’estar centrada en “preservar el patrimoni natural”. 

També et pot interessar

stats