La contaminació ambiental provoca l'augment de l'asma a partir dels 65 anys

Els experts recorden que més del 86% dels pacients no tenen la malaltia controlada correctament.

VÍDEO | La contaminació ambiental provoca l\'augment de l\'asma a partir dels 65 anys

El 7 de maig és el Dia de l'Asma i enguany es recorda que el 86,4% dels pacients no tenen la malaltia controlada correctament i que prop del 4% pateix una asma greu sense control. Aquestes són les dades facilitades per la Fundació Astrazeneca i la Federació Espanyola d'Associacions de Pacients Al·lèrgics i amb Malalties Respiratòries. 

La doctora Eva Martínez, cap de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset de València, explica en Les notícies del matí que aquestes xifres són tan elevades perquè hi ha molts malalts no diagnosticats, i també hi ha malalts que no reben el tractament adequat i altres que no se'l prenen correctament. Per això, la pneumòloga apunta la necessitat de millorar la informació sobre "aquesta malaltia que, en no presentar símptomes cada dia, pensen que la medicació és a demanda i no és així".

A la Comunitat Valenciana la prevalença de l'asma és del 6% en adults i de vora el 12% en xiquets i xiquetes. És la malaltia més freqüent en la infància però la contaminació ambiental ha precipitat un augment de casos a partir dels 65 anys. En tot cas, l'asma pot aparéixer en qualsevol moment i època de l'any, no només a la primavera, i pot desencadenar-se a causa d'infeccions respiratòries, fums, irritants en l'àmbit laboral i domèstic i per la contaminació de l'aire.

També et pot interessar

stats