Els contagis a les residències de majors valencianes baixen més de la meitat en l'última setmana

Es registren un 55,59% menys de contagis en aquests centres, en canvi hi ha hagut un increment superior al 10% de les defuncions.

Una resident darrere de la finestra del centre on viu, en una imatge de fa uns dies
Una resident darrere de la finestra del centre on viu, en una imatge de fa uns dies / Rodrigo Giménez (Efe)

El coronavirus dona un respir a les residències d’ancians valencianes, on els positius s’han reduït més de la meitat en l’última setmana, segons apunten des de l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents (Aerte), basant-se en les dades de contagis que ofereix la Conselleria de Sanitat Universal. La patronal de les residències afirma que les infeccions han baixat un 55,59% en aquests espais respecte a la setmana anterior, però adverteixen que la xifra de víctimes ha crescut un 10,56%.

En aquest sentit, les residències d’ancians indiquen que en l’última setmana hi ha hagut 559 positius, mentre que la setmana anterior la xifra era de 1.349. La reducció de contagis en aquests centres suposa “quasi el triple al general de la població”, segons puntualitzen des d’Aerte.

La immunitat del residents podria estar darrere d’aquesta baixada de contagis. Els usuaris dels geriàtrics han sigut el primer col·lectiu en ser vacunat, d’acord amb el calendari establert a Espanya. De fet, el responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, ja apuntava la setmana passada que hi havia hagut un descens generalitzat dels contagis en les residències de majors. “Tenim una evolució aparentment en descens tant en el nombre de brots com en el nombre de casos a les residències”, expressava.

En aquests centres ja s’han administrat 182.751 dosis de les vacunes (178.494 de Pfizer i 4.257 de Moderna), de manera que 76.143 persones ja han rebut les dues dosis, segons les últimes dades facilitades per Sanitat.

Respecte a les defuncions de persones amb coronavirus, en l’última setmana han mort 673 persones al territori valencià, la qual cosa suposa un increment del 14,60% respecte als totalitzats fins a la setmana anterior. En el cas de les residències, la xifra d’usuaris amb Covid-19 que han faltat aquesta setmana ha sigut de 142, la qual cosa suposa un increment del 10,56% respecte al total de la setmana anterior.

També et pot interessar

stats