Els contagis de Covid-19 a les residències valencianes cauen un 64% en un mes

La davallada es deu a la caiguda de la corba de la tercera onada i a l’inici de la campanya de vacunació.

Els contagis de Covid-19 a les residències valencianes cauen un 64% en un mes
Els contagis de Covid-19 a les residències valencianes cauen un 64% en un mes

Millora la situació de les residències valencianes després d’un gener nefast, en què els contagis entre els usuaris i treballadors d’aquests centres es dispararen fins a xifres insòlites des de l’inici de la pandèmia. L’inici de la vacunació a les residències el passat 27 de desembre juntament amb les restriccions que va posar en marxa la Generalitat per a frenar la corba de positius durant la tercera onada han permés la disminució del nombre de contagis entre els residents i el personal dels centres.

Segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal, en l’últim mes, el nombre de casos registrats a les residències de majors valencianes ha caigut un 64%. La tercera setmana del mes de gener es van arribar a sumar a 1.299 nous casos, una xifra que baixa fins als 472 notificats la setmana passada.

Aquesta davallada també es produeix entre el personal d’aquests centres. Els nous positius per coronavirus entre els professionals han baixat un 67,36% en el període d'un mes, en què s'ha passat de registrar-ne 380 la tercera setmana de gener a 124 nous casos durant tota la setmana passada.

Des de l’inici de la campanya de vacunació, s’han administrat 44.945 dosis de vacunes a persones majors de les residències i 39.515 dosis de vacunes als treballadors d'aquests centres.

Així mateix, les últimes dades del Servei d'Epidemiologia reflecteixen també un descens dels brots per coronavirus als centres de majors, que ha baixat un 78,04% en les últimes quatre setmanes.

Sanitat espera acabar la vacunació a principis de març

La Conselleria de Sanitat Universal espera que a principis de març s’haja finalitzat la vacunació tant a les residències de persones majors com a les de diversitat funcional, una fase que encara no s’ha donat per conclosa, ja que hi ha centres que tenien brots actius en l’inici de la campanya de vacunació.

Amb la vacunació completada als centres, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, va avançar que en breu es publicarà una resolució postvacunació de tota la xarxa, que permeta les visites i les eixides, la mobilitat de residents i el contacte amb l'exterior, una desescalada que es preveu per a final de març o principi d'abril.

També et pot interessar

stats