Els contagis cauen un 97% i les defuncions un 93% des de l’inici de la vacunació

La mitjana de contagis diaris ha passat de 5.214 al gener a 132 casos al mes de maig 

Contagis i morts mensuals per Covid-19 el 2021
Contagis i morts mensuals per Covid-19 el 2021 / Marta Galindo

L’avanç de la campanya de vacunació, juntament amb les nombroses restriccions per a frenar la pandèmia de la Covid-19, han aconseguit contindre una tercera onada que es va descontrolar durant el mes de gener a la Comunitat Valenciana. Cinc mesos després, tots els indicadors epidemiològics han millorat notablement i s’acosten a poc a poc als de l’estiu passat, quan la mitjana de casos era entre 10 i 50 al dia.  

Des que va començar la vacunació a finals de desembre, el territori valencià ha aconseguit reduir un 97% els contagis. Durant el mes de gener es van notificar un total de 161.661 casos de coronavirus; una xifra que ha caigut en picat fins als 4.114 que s’han registrat al maig. Així, mentre que al gener es contagiava una mitjana de 5.214 persones al dia, el darrer mes s’han comunicat 132 casos diaris. 

L’escenari epidemiològic actual dista molt dels pitjors moments viscuts durant la tercera onada, en acabar el Nadal. L’escalada desenfrenada de contagis a causa de l’augment de les trobades socials durant les festes va viure el punt més àlgid el 27 de gener, quan van arribar a registrar-se 9.810 casos en només un dia, pic de la pandèmia al territori valencià.

La mortalitat baixa un 93% en cinc mesos

La davallada dels contagis ha anat acompanyada de la baixada de defuncions. Al gener es van registrar en la Comunitat Valenciana 1.827 decessos per coronavirus i al mes de maig 119, el que suposa una caiguda del 93%.

Tot i això, cal destacar que els pitjors registres de mortalitat es van viure setmanes després del pic de contagis, al mes de febrer, quan es van comunicar un total de 1.894 defuncions. 

Davant l’escenari actual, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha celebrat que les xifres són fruit del treball comú entre l’administració i la ciutadania que, “amb el seu esforç, han aconseguit mantindre sota control al virus”. En aquest sentit, ha assegurat que les dades actuals permetran “reprendre a poc a poc tot el que la pandèmia ens ha furtat”. 

També et pot interessar

stats