El contacte amb aparells elèctrics i dispositus tecnològics provoca el 40% del accidents domèstics

Prop de 19.000 persones van ser ateses als centres de salut valencians durant 2020 per accidents en la llar

Jove amb telèfon mòbil
Jove amb un telèfon mòbil
07 d'agost 2021 - 18:23

Els centres de salut del sistema sanitari valencià van atendre durant l'any passat 18.772 persones a causa d'accidents domèstics. Més del 41% estaven relacionats amb el contacte amb electricitat o el maneig de dispositius tecnològics, mentre que la resta, quasi el 60%,  tenien com a causa una caiguda, un colp o algun altre tipus de traumatisme. 

El 60,6% de les persones que hi van ser ateses eren dones i el 39,4% homes. Més de la meitat dels pacients eren persones majors de 79 anys o menors de 19. 

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat un altre tipus d'accidents que han sigut atesos en menor escala als centres de salut són les cremades, els provocats per actuacions relacionades amb el manteniment de la llar, les ferides causades per objectes esmolats i els ofegaments.

Quant a la prestació assistencial per províncies, als centres sanitaris d'Alacant es van atendre durant l'any 2020, 10.505 persones a causa d'un accident domèstic; a Castelló van ser 1.212 persones i a la província de València, 7.055 persones.

Durant el primer semestre d'enguany ja són 11.217 les persones ateses als centres sanitaris per accidents a la llar. 

Des de la Conselleria de Sanitat es recorda que, de cara al període estival, cal estar especialment atents i actuar amb molta precaució, sobretot amb menors i el grup de població d'edats avançades, perquè molts dels accidents domèstics es poden evitar i previndre. 

També et pot interessar

stats