Els consumidors suggereixen que les sales de joc d’atzar estiguen a més de 700 metres de les escoles

Restringir la publicitat en línia d’aquests jocs és una altra de les propostes que les principals associacions han traslladat a la patronal valenciana.

Màquines escurabutxaques en una imatge d'arxiu

Les tres principals associacions de consumidors de la Comunitat Valenciana han acordat amb la patronal valenciana del sector del joc que hi haja una distància mínima de 700 metres entre les sales de jocs d’atzar i els col·legis, els centres culturals i els esportius, com ja va suggerir el PSPV. És una de les propostes que aquestes entitats han llançat perquè s'incorporen a la futura llei del joc valenciana. 

La llei del joc de la Comunitat Valenciana està en el període de presentació d'esmenes a les Corts. Les propostes de les principals associacions de consumidors les ha assumides la patronal del sector, Andemar CV, i les ha trameses a tots els grups parlamentaris.

A més, l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV) i l’Associació Valenciana d’Ames de casa i consumidores Tyrius han suggerit també restringir la publicitat del joc en línia, establir un control tecnològic en l'entrada de les sales de joc i prohibir els terminals de premi de l'ONCE i Selae fora dels seus establiments.

Formació per a restauradors

Una altra de les propostes que han traslladat els consumidors als responsables de la patronal del joc és la de fixar una declaració responsable i una formació específica per als hotelers que garantisca que aquests empresaris coneixen la normativa aplicable quan un menor intente accedir a les màquines recreatives. 

Així mateix, també han proposat que els representants de les associacions de consumidors i de veïns s’incorporen a la Comissió Autonòmica del Joc perquè funcione com un Observatori de Joc Responsable a la Comunitat Valenciana. Una altre dels suggeriments que han manifestat les principals associacions de consumidors és el d’establir mesures de prevenció en l'àmbit familiar i escolar, que eviten les situacions negatives que pot provocar el joc problemàtic.

Fons per a previndre casos problemàtics

Així mateix, plantegen que el sector i l'administració destinen una part de la recaptació tributària a mesures que eviten el joc irresponsable i a programes de rehabilitació de jugadors amb problemes.

La presidenta d’Andemar CV, Encarna Gaspar, ha assenyalat que "el joc problemàtic no supera el 0,3% de la població" i ha afirmat que "a penes hi ha hagut incidències de menors" en la Comunitat Valenciana, però advoquen per "polítiques de joc responsable i d'educació, formació i sensibilització", i per això accepten les propostes dels consumidors.

També et pot interessar

stats