El consum prematur de tabac té cara de dona

Dona i menor de 14 anys és el perfil més habitual de les noves incorporacions a l'hàbit de fumar.

Alumnat del British College La Cañada
Alumnat del British College La Cañada / ÀPunt

El consum de tabac a la Comunitat Valenciana s'inicia per davall dels 14 anys i, majoritariament, entre les adolescents. Són dades de l'Observatori del Càncer de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) presentades durant la celebració del Dia Mundial sense Tabac 2018. 

El percentatge de joves consumidors també s'ha fe feminitzat. El 37,5% de les joves valencianes reconeix haver consumit tabac en l'últim any mentre que entre els xics la xifra se situa en el 30%.

Pel que fa a la resta de la Comunitat Valenciana, el 21 per cent de la població es declara fumadora però puja en 14 punts aquells que han deixat de fumar entre 2001 i 2017. L'any passat, vora 1.700 fumadors entraren en els programes de les unitats de conductes addictives de la Conselleria de Sanitat per a deixar de fumar. 

El responsable de prevenció de l'AECC, Javier García, assenyala que a pesar de les polítiques per a deixar de fumar, com ara la prohibició de fer-ho en llocs públics, acabar amb la públicitat directa o apujar el preu del tabac, encara hi ha estimuls que inciten els adolescents a encendre un cigarret. "Alguns actors, que són models per a la gent jove, ixen en les sèries de moda fumant. La resta de motius són els de tota la vida; pertànyer a un grup, caure bé, semblar més major...", detalla García.

L'AECC ha entregat els premis del concurs Per 7 raons no fume. L'alumnat de diversos col·legis valencians han hagut de fer un vídeo sobre les conseqüències de fumar. El primer premi ha sigut per al Col·legi Coll Vert, el segon premi per al col·legi Cumbres i el premi Instagramer per al British College La Cañada.  

També et pot interessar

stats