Consum i Mercadona retallen horaris i prenen mesures per a limitar els aforaments

Les principals cadenes de supermercats recorden que el subministrament d’aliments durant la crisi del coronavirus està garantit.

Supermercat de Mercadona, en una imatge d’arxiu
Supermercat de Mercadona, en una imatge d’arxiu / Mercadona

Les grans cadenes de supermercats a la Comunitat Valenciana comencen a prendre mesures per assegurar el subministrament d’aliments durant la crisi del coronavirus. Consum va ser el primer: dissabte va anunciar que retallava el seu horari i que només es permetrà la compra d’un màxim de sis unitats per referència, persona i dia, així com un aforament màxim simultani de 40 persones. Per la seua banda, Mercadona també s'ha sumat i ha anunciat que a partir d’aquest dilluns retallarà el seu horari d’obertura i controlarà les aglomeracions.

En un comunicat, Mercadona ha precisat que els 1.600 supermercats que té a Espanya passaran a obrir de 9 a 20 hores, per la qual cosa avança el tancament una hora i mitja respecte al seu horari habitual. A més, l’aforament de les botigues estarà controlat pel responsable de cadascuna d’elles, secundat per “la persona o l’agent de seguretat privada designat per aquest”.

En l’exterior de cada comerç estarà marcada una distància mínima d’un metre perquè la clientela que espere el seu torn respecten aquesta separació, que també haurà de complir-se a l’interior del local. Sobre l’assortiment, insisteixen que el proveïment de les botigues funciona amb normalitat i es reforçarà el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat.

A més, es deixarà de vendre en algunes seccions com l’àrea de menjar preparat, pernil al tall o el punt d’acabat en la categoria de carnisseria. De cara als clients, Mercadona ha informat que difondrà en els seus establiments i xarxes socials una sèrie de consells, entre ells acudir una sola persona per compra, evitar el temps d’obertura i omplir la cistella “amb rapidesa”. Pagar amb targeta i que no s’adquireixen productes per a emmagatzemar “innecessàriament” són altres de les recomanacions. La companyia de Juan Roig ha adoptat mesures destinades a la salut i seguretat de la plantilla, entre les quals s’inclouen el lliurament d’“utensilis d’higiene i prevenció necessaris”, el reforç dels processos de neteja i la desinfecció de les instal·lacions a través de serveis externs.

Els supermercats Consum obriran de 10 a 20 hores per a garantir una millor reposició dels productes i disminuir el temps d’estada dels clients. Limitaran les quantitats de compra, i que siga un membre de la mateixa família l’encarregat de fer la compra –evitant l’eixida de grups de risc–.

La limitació de l’aforament a 40 persones pot ocasionar cues d’accés, i per això la cooperativa ha demanat la col·laboració de les administracions públiques, que en diverses localitats han començat a marcar ratlles en les voreres per a guardar la distància de seguretat en cas d’afluència. A més, els clients han d’utilitzar guants per a anar a comprar i és millor el pagament amb targeta. Recorden que s’ha de comprar “amb responsabilitat”, ja que les botigues obriran cada dia.

També et pot interessar

stats