Consum impulsarà un sistema d'etiquetatge frontal per a fomentar la dieta saludable

El pla també abordarà la fiscalitat, la publicitat, i la formació i informació per a incentivar el consum de productes saludables.

L'etiquetatge frontal sobre la qualitat nutricional dels aliments ha sigut eficaç per a millorar la dieta en altres països.
L'etiquetatge frontal sobre la qualitat nutricional dels aliments ha sigut eficaç per a millorar la dieta en altres països.

El Ministeri de Consum impulsarà un sistema d'etiquetatge frontal sobre la qualitat nutricional dels aliments amb la finalitat de fomentar una dieta saludable i canviar els "mals hàbits" de la societat espanyola. De fet, Espanya té uns índexs d'obesitat del 14% i de sobrepés del 26%.

El ministeri estudia fórmules per a introduir el sistema d'etiquetatge frontal sobre la qualitat nutricional dels aliments, que ha sigut eficaç per a millorar la dieta en altres països com Xile, França o Portugal, a causa de la seua fàcil comprensió.

A banda de l'etiquetatge, el pla abordarà també la fiscalitat, la publicitat, i la formació i informació per a incentivar el consum de productes saludables.

El ministre Alberto Garzón ha incidit, a més, en la necessitat de regular la informació comercial dirigida al públic infantil que estimula el consum de productes no saludables.

'Consumidor vulnerable'

Garzón també ha anunciat que s'introduirà en la legislació estatal la figura del consumidor vulnerable amb la finalitat de protegir dones, xicalla, i col·lectius feminitzats i en situació de pobresa.

Es tracta d'una figura que algunes comunitats autònomes ja han implementat, però que no existeix en l'àmbit estatal. Està dirigida a famílies amb dificultats per a pagar la llum o l'aigua i que es troben més exposades a les crisis econòmiques.

També et pot interessar

stats