El consum de gas i petroli augmentaran les emissions de CO2 un 0,6% el 2019

Al contrari que a la Xina o l'Índia, als Estats Units i a la Unió Europea s’ha aconseguit reduir les emissions.

VÍDEO | El consum de gas i petroli augmentaran les emissions de CO2 un 0,6% el 2019

Segons el nou informe generat per la Global Carbon Project (GCP), les emissions globals de CO2 augmentaran aquest 2019 un 0,6% respecte de l'any anterior i agreujaran la crisi climàtica. Els estudis assenyalen que, malgrat que s'ha aconseguit reduir el consum de carbó al món i les emissions fins a un 0,9%, el fort creixement del gas natural i del petroli ha evitat uns resultats millors. S'espera que el 2019 les emissions arriben al 0,9% i al 2,6%, respectivament.

Tot i aquest augment, l'informe es mostra optimista pel fet que durant l'últim any s'ha reduït l'increment de les emissions un 1,5%. El 2018 arribaren al 2,1%.

Pel que fa a la concentració de CO2 atmosfèric, l'estudi també revela que el 2019 es preveu arribar a 409,6 parts per milió de partícules en aire (ppm). Això suposa 2,2 punts més que el 2018, quan va ser de 407,4 parts per milió.

Els Estats Units i Europa, la cara; l'Índia i la Xina, la creu

L'estudi destaca que quasi tots els països han contribuït a augmentar les emissions mundials i assenyalen que tant les polítiques governamentals actuals com el creixement de les tecnologies de baixes emissions (per exemple la solar, l'eòlica o la de vehicles elèctrics) no són suficients per a frenar aquesta situació.

No obstant això, s'ha reduït la taxa de creixement de l'ús del carbó als Estats Units i la Unió Europea, amb una caiguda en les emissions de l'1,7% en els dos casos.

D'altra banda, la potència econòmica i demogràfica de països com la Xina o l'Índia ha causat un augment de les emissions de CO2 del 2,6% i 1,8% respectivament, però l'alentiment de l'economia ha impedit que aquest increment fora encara major.

També et pot interessar