Les consultes al nutricionista es dupliquen després de l'estiu

Especialistes en nutrició insisteixen en la importància d'adquirir i mantindre uns bons hàbits alimentaris.

Les consultes al nutricionista es dupliquen després de l\'estiu
Les consultes al nutricionista es dupliquen després de l'estiu

El nombre de persones que acudeix a un dietista nutricionista després del període vacacional es duplica després de l'estiu. Segons el Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa), els excessos que es produeixen en aquesta època provoquen un augment gradual de pes en la ciutadania d'entre 2 i 5 quilos.

Segons aquesta organització, entre juny i agost s'incrementa la ingesta d'aliments que durant la resta de l'any es consumeixen de manera puntual com alcohol, snacks salats, gelats, refrescos o aliments processats.

Els pacients postvacacionals responen a dos perfils: d'una banda, pacients que ja anaven a la consulta i havien adquirit bons hàbits, però que han représ hàbits poc saludables; i de l’altra, pacients que demanen una primera cita amb el professional perquè han experimentat un increment del pes en la temporada estival.

Christian Mañas, membre de la junta directiva de CODiNuCoVa, ha alertat dels perills de canviar de pes ràpidament. "És normal perdre mig quilo per setmana i intentar perdre tot el sobrepés de l'estiu en un mes, però això té conseqüències per al sistema metabòlic i problemes de salut a llarg termini", ha explicat.

Adquirir uns bons hàbits alimentaris

Les expertes i els experts en nutrició expliquen que l'adquisició de bons hàbits alimentaris estalvia aquestes pujades de pes que algunes persones pateixen després de les vacances d'estiu, del Nadal o de períodes de viatges.

Anna Galdón, nutricionista en Soifit, assegura: "L'estil de vida és un còmput anual i, amb bons hàbits i rutines, l'estiu no passa factura". En aquest sentit, ha recordat la importància de fer activitat física i educar les persones en una bona alimentació, fet que els permet conéixer el seu cos i gestionar situacions excepcionals que de forma puntual poden suposar alteracions en la dieta.

També et pot interessar

stats