Les consultes d'atenció primària, primera alerta per a detectar la violència masclista

Enguany més de 2.000 dones han confessat al seu metge de capçalera haver sigut víctimes de violència.

VÍDEO | Les consultes d\'atenció primària, primera alerta per a detectar la violència masclista

Les consultes d'atenció primària a la Comunitat Valenciana recullen dades per a detectar possibles casos de violència de gènere. Segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, de les 75.600 dones majors de 14 anys preguntades fins ara més de 2.000 han confirmat haver patit algun tipus de violència masclista, tant física com psíquica o sexual. Segons els experts, les dades podrien ser majors perquè 4.200 s'han negat a respondre. 

La detecció d'aquests casos es fa mitjançant una simple enquesta en consulta. La metgessa de família, Rosa González, ha explicat en declaracions a À Punt NTC que la majoria de les dones que han dit que han patit agressions són psíquiques, seguides de les físiques.  

En un mateix sentit, la metgessa de l'Hospital La Fe, Salut Girbés, explica que les consultades “contesten que no els han pegat, que no els han amenaçat però sí que no els deixen parlar davant dels amics o que han de donar explicacions de tot el que fan”. 

Durant el qüestionari, les dones recapaciten davant de les diferents formes de violència de gènere. A més, les investigadores destaquen una altra dada cridanera: el rebuig d'un alt percentatge a contestar l'enquesta, com si fora un estigma. 

També et pot interessar

stats