Consuelo Ciscar serà jutjada per comprar obres falses de Rueda per a l’IVAM

La jutgessa decideix obrir-li judici per un presumpte delicte de malversació i prevaricació.

VÍDEO | Consuelo Ciscar serà jutjada per comprar obres falses de Rueda per a l’IVAM
Consuelo Ciscar serà jutjada per comprar obres falses de Rueda per a l’IVAM

L’exdirectora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Consuelo Ciscar, seurà finalment al banc dels acusats. La jutgessa ha decidit obrir-hi judici després que l’Audiència Provincial de València confirmara la passada setmana el processament de Ciscar per un presumpte frau milionari per l’adquisició de reproduccions d’obres de l’escultor Gerardo Rueda.

A l’exdirectora del museu i esposa de l’exconseller Rafael Blasco, se li atribueixen presumptes delictes de malversació i prevaricació per haver adquirit per al fons museístic obres falses de Gerardo Rueda per un valor que supera els tres milions d’euros. 

També seran jutjats el fill adoptiu de l’artista i Juan Carlos Lledó, exdirector economicoadministratiu del museu. Per a tots ells, la fiscalia demana sis anys de presó. Aquest procediment constitueix la peça separada número 2 de les suposades irregularitats en la gestió del museu públic que van ser denunciades el 2015 per la Fiscalia Anticorrupció.

El judici farà referència a la compra, amb càrrec als fons públics, de 58 reproduccions d’obres de Gerardo Rueda. Aquestes obres es van adquirir, junt amb altres 40 del mateix escultor, mort el 1996, a preu d’obres d’art originals “contravenint amb això el que s’havia subscrit en els contractes i enriquint il·lícitament” José Luis Rueda amb 2.944.325 euros, segons s’exposava en la interlocutòria de la jutgessa. Un import que ha de sumar-se als 512.524 euros que va pagar l’IVAM a una fundació privada per a fondre 44 de les obres.

També et pot interessar

stats