La construcció d'uns espigons enfronta l'Ajuntament de Sagunt amb el Ministeri de Transició Ecològica

El pla de la demarcació de Costes inclou quatre espigons als termes municipals d'Almenara i de la Llosa.

La construcció d'uns espigons enfronta l'Ajuntament de Sagunt amb el Ministeri de Transició Ecològica
La construcció d'uns espigons enfronta l'Ajuntament de Sagunt amb el Ministeri de Transició Ecològica

La construcció d'uns espigons està provocant l'enfrontament de l'Ajuntament de Sagunt, governat del PSPV-PSOE, amb el Ministeri de Transició Ecològica. Les obres estan ja aprovades entre Almenara i la Llosa, a la Plana Baixa, però fins al novembre no es coneixerà el projecte que afectarà el Camp de Morvedre. El consistori saguntí considera que les obres podrien tindre un impacte ambiental que cal estudiar i demana accions urgents a les platges. I el veïnat reclama l'arena que s'hi ha perdut.

Per a solucionar el problema de l'erosió i adaptar-se al canvi climàtic, el Ministeri de Transició Ecològica ha posat en marxa una estratègia global. Una de les primeres actuacions afecta el litoral entre Sagunt i Castelló de la Plana. El pla de la demarcació de Costes inclou quatre espigons als termes d'Almenara i de la Llosa. Al novembre està previst que s'aproven les actuacions per a Sagunt. L'Ajuntament saguntí demana més celeritat, en el marc d'una reclamació triple.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, demana que arribe el projecte, també una actuació d'emergència, i que el Ministeri assegure que l'actuació d'Almenara no tindrà conseqüències negatives al seu terme.

José Girona, representant de l'associació de veïns, lamenta que des que es va construir el port de Borriana la platja és de pedra, i no d'arena com era abans de les obres. L'onatge, a més, ha originat un desnivell important a les platges de Sagunt, que es nota només entrar a l'aigua.

Els ajuntaments afectats han format un front comú per a demanar la protecció submarina de la costa, sobretot per la presència de posidònia, una planta exclusiva del Mediterrani que aporta beneficis importants. També per a preservar el corriol camanegre, una au protegida. El Ministeri assegura que estudia les al·legacions que s'han presentat i que les obres ja aprovades disposen de l'estudi obligatori d'impacte ambiental.

També et pot interessar

stats