Es constitueix l’Observatori Valencià per a la Igualtat de Tracte, la No-discriminació i la Prevenció de Delictes d'Odi

L’organisme s'emmarca en la posada en marxa per part del Botànic de mecanismes per a fomentar la inclusió dels col·lectius més vulnerables

La comunitat educativa es concentra a Bétera contra els discursos d'odi i la LGTBIfòbia
La comunitat educativa es concentra a Bétera contra els discursos d'odi i la LGTBIfòbia, en arxiu / Anna Moure

Aquest dimecres, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Aitana Mas, presideix la constitució de l’Observatori Valencià per a la Igualtat de Tracte, la No-discriminació i la Prevenció de Delictes d'Odi, que serà un òrgan col·legiat de caràcter consultiu, propositiu i participatiu de la Generalitat i les entitats que treballen amb els col·lectius de la diversitat. 

La creació de l'observatori forma part de l'estratègia valenciana per a la igualtat de tracte, la no-discriminació i la prevenció dels delictes d'odi. Té com a objecte reconéixer i promocionar la diversitat, la convivència i el respecte, vetlant per l’aplicació de polítiques de prevenció, sensibilització, formació, mediació i actuació en el camp de la igualtat de tracte. 

La finalitat d'aquest observatori és treballar contra la discriminació per raó de sexe, nacionalitat, origen racial o ètnic, edat, orientació sexual, identitat i expressió de gènere, grup familiar, desenvolupament sexual, diversitat funcional o discapacitat, religió o creences, idees polítiques, pobresa, llengua, cultura, malaltia, estètica o cos.

Per tant, una de les seues tasques serà analitzar informació que servisca per a millorar la presa de decisions, la planificació i l'avaluació de les polítiques públiques en aquesta matèria, i fer seguiment dels objectius marcats en l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No-Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi.

A més, assessoraran sobre igualtat de tracte i no discriminació les diferents conselleries de la Generalitat i formular recomanacions a les administracions públiques valencianes sobre assumptes relatius a la igualtat de tracte, la no-discriminació i la prevenció dels delictes d’odi. 

L’observatori estarà presidit per la titular de la Conselleria d'Igualtat, Aitana Mas, i tindrà dues vicepresidències i 43 vocalies. D’aquestes,16 seran representacions institucionals i 27 representants socials d'entitats que treballen amb col·lectius que pateixen discriminació, com LGTBI, poble gitano, persones amb diversitat funcional, migrants, persones en situació de sense llar, minories religioses i lingüístiques o persones majors.

També et pot interessar

stats