Es constitueix el Consell Interuniversitari Valencià d'Estudiants

L'organisme té com a principals funcions representar l'estudiantat i vetlar pels seus interessos i necessitats.

Campus del Riu Sec de la Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec de la Universitat Jaume I / UJI

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha celebrat la sessió constitutiva del ple del Consell Interuniversitari Valencià d'Estudiants (CIVE), que té com a funcions principals representar l'estudiantat i vetlar pels seus interessos i necessitats.

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assenyalat que aquest òrgan "respon a una llarga reivindicació de l'estudiantat universitari".

El CIVE és l'òrgan de consulta i assessorament en matèria de coordinació universitària sobre assumptes acadèmics que afecten l'alumnat de més d'una universitat del sistema universitari valencià. Aquest òrgan, contemplat en la Llei de coordinació del sistema universitari valencià del 2007, es va crear al juliol del 2018, amb l'aprovació del Reglament del règim intern del Consell Interuniversitari Valencià d'Estudiants, i va ser un dels objectius que van sorgir del Seminari d'Hivern de 2018.

El Consell està format pel president, el titular d'Educació, Vicent Marzà, i tres vicepresidències, que ostenten la directora general d'Universitat, Josefina Bueno, el director general de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics, Josep Manel García, i una persona representant de l'alumnat universitari. Els càrrecs de vocals, els ocuparan 17 representants de l'alumnat de totes les universitats valencianes.

També et pot interessar

stats