Es constitueix a Alacant la Comissió Provincial de l'Aigua sense representació del govern espanyol

Arriba enmig de la polèmica per la intenció del Ministeri de Transició Ecològica de reduir un 30% les aportacions del transvasament Tajo-Segura.

Es constitueix a Alacant la Comissió Provincial de l'Aigua sense representació del govern espanyol
Es constitueix a Alacant la Comissió Provincial de l'Aigua sense representació del govern espanyol

La Comissió Provincial de l'Aigua corresponent a aquesta legislatura naix per a donar resposta als reptes en matèria hídrica a les comarques del sud. El principal desafiament que afronta és l'anunci del govern espanyol de fer retallades en el transvasament Tajo-Segura. De fet, la diputada de Cicle Hídric, Ana Serna, ha explicat en la sessió constitutiva que la Diputació ja prepara al·legacions a aquest projecte del Ministeri. I convidaran els municipis i els regants a fer-ho també.

La integren 46 membres, entre ells representants dels ajuntaments i la Generalitat. També hi són, per descomptat, els regants. José Antonio Andújar, vicepresident de la Federació de Regants de la Comunitat Valenciana, ha explicat que en la Comissió estan representats tots els partits polítics i així, en un únic fòrum, expliquen a tots quina és la problemàtica.

A més a més, hi tenen veu els principals sindicats agraris. És el cas de Joves Agricultors d'Alacant. El president, Eladio Aniorte, ha proposat “defensar l'aigua des d'esta Comissió”. I ha afegit: “Tots els grups polítics i la societat alacantina, en general, estem d'acord a defensar el que és nostre”.

Per primera vegada no hi ha representants de les confederacions hidrogràfiques del Xúquer i del Segura. Tampoc ningú que represente els interessos de la Mancomunitat de Canals del Taibilla, responsable de l'abastiment dels municipis. I tampoc ha respost a la invitació el Ministeri de Transició Ecològica. En canvi, sí que hi van estar presents tots en anteriors comissions. La Diputació d'Alacant anuncia que mantindrà disponibles aquests llocs per si canvien d'opinió.

També et pot interessar

stats