El Constitucional tomba part de la llei valenciana de l'habitatge

La resolució afecta els articles amb un major contingut social, com ara l'expropiació forçosa de l'usdefruit temporal d'habitatges que siguen escenari de desnonaments.

El Constitucional tomba part de la llei valenciana de l\'habitatge
El Constitucional tomba part de la llei valenciana de l'habitatge

El Tribunal Constitucional ha anul·lat alguns articles de la Llei valenciana de la funció social de l'habitatge. Considera que envaeix competències d'altres administracions.

En la resolució, que té data del 5 de juliol passat, deroga, entre d’altres, la possibilitat d'expropiació forçosa de l'usdefruit temporal dels habitatges que estiguen en un procediment de desnonament. Tampoc s'ajusta a la llei, segons el Constitucional, el que preveia la llei valenciana sobre l'obligació de les empreses subministradores de gas, aigua i electricitat de demanar un informe al Serveis Socials municipals abans de tallar el subministrament a una família. La resolució judicial deixa clar que és l'administració autonòmica qui pot decidir sobre la suspensió en el cas que l'usuari recórrega el tall del servei.

El recurs, que qüestionava 23 dels 37 articles de la llei, el va interposar el govern de Mariano Rajoy, i el nou executiu de Pedro Sánchez no ha tingut temps de retirar-lo.

Dos magistrats s'han mostrat contraris a esta resolució i han emés un vot particular.

També et pot interessar

stats