El Constitucional investigarà la llei que permet els partits arreplegar opinions polítiques dels ciutadans en Internet

El Defensor del Poble ha recorregut la norma perquè podria vulnerar drets protegits per la Constitució.

El Defensor del Poble ha recorregut la norma perquè podria vulnerar drets protegits per la Constitució
El Defensor del Poble ha recorregut la norma perquè podria vulnerar drets protegits per la Constitució / Tirza van Dijk

El Tribunal Constitucional (TC) ha admés a tràmit el recurs del Defensor del Poble contra l'article de la Llei de Règim Electoral General (LOREG) que permet els partits arreplegar les opinions polítiques dels ciutadans en Internet per a les seues campanyes electorals.

Segons els Defensor del Poble, aquesta prerrogativa podria vulnerar els articles 9.3, 16, 18.4, 23.1 y 53.1 de la Constitució Espanyola, que protegeixen el dret a la llibertat religiosa i ideològica i a la intimitat, entre altres.

La institució va presentar el recurs el dimarts passat a instàncies d'una plataforma de juristes i associacions d'internautes.

Suspensió cautelar d'enviaments electorals

El director de l'anomenada Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació (PDLI), Carlos Sánchez Almeida, ha advertit de les possibles conseqüències legals i indemnitzacions que haruan d'assumir els partits que envien publicitat electoral per mitjans electrònics, fins que el Tribunal Constitucional dicte sentència.

El polèmic article '58 bis' empara "la recopilació de dades personals relatives a les opinions polítiques" dels ciutadans per part dels partits en període electoral" a través de "pàgines web i altres fonts d'accés públic", sempre i quan "s'oferisquen les garanties adequades".

També et pot interessar

stats