El Constitucional comença a estudiar el recurs a la ‘llei mordassa’, presentat fa cinc anys

Entre les qüestions recorregudes figura la legalització de les ‘devolucions en calent’ a Ceuta i Melilla.

Manifestants contra la ‘llei mordassa’ davant les portes del Congrés
Manifestants contra la ‘llei mordassa’ davant les portes del Congrés / Europa Press

El Tribunal Constitucional comença a estudiar a partir d’aquest dimarts l'esborrany de sentència que respon al recurs que, fa ja cinc anys, van presentar la majoria de grups que llavors integraven l'oposició parlamentària contra la Llei de seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa.

Està previst que el ponent de l'esborrany, el magistrat Fernando Valdés, presente el text en el ple, així els altres onze magistrats podran estudiar-lo a partir d'aquesta setmana. Tot i això, no es preveu la deliberació ni la votació de la proposta, que es deixarà per a futurs plens.

Entre les qüestions de la llei recorregudes figura la disposició addicional que va modificar la Llei d'estrangeria per a legalitzar les denominades devolucions en calent a les fronteres de Ceuta i Melilla, o la consideració com a falta greu de l'ús no autoritzat d'imatges o dades personals dels membres de les forces de seguretat.

Ara, el Constitucional ha de valorar si la llei vulnera, entre d’altres, els drets de manifestació i de reunió, que les formacions entenen que sí que s’infringeixen.

També et pot interessar

stats