El Constitucional anul·la la forma de calcular la pensió del treball a temps parcial perquè discrimina les dones

El Ministeri de Treball estudia canvis en el càlcul per a poder aplicar la sentència.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit que la forma en què es calcula la pensió de jubilació de les persones que treballen a temps parcial suposa una "discriminació indirecta per raó de sexe". Considera que la fórmula (que és diferent per als contractes a temps complet) vulnera el principi d'igualtat i discrimina la dona davant els homes, ja que elles ocupen el 70% d'aquests llocs, segons dades oficials.

En una sentència coneguda aquest dimecres, l'alt tribunal declara nul, per unanimitat, un precepte inclòs en la Llei general de la Seguretat Social. No obstant això, assenyala que la declaració de nul·litat no afectarà els conflictes individuals en els quals ja existisca sentència ferma.

Treball estudia canvis

El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social està estudiant com aplicar els canvis necessaris en el càlcul de la pensió per a complir la sentència del TC. Els serveis jurídics de la Seguretat Social estan estudiant la sentència i treballen per a determinar els terminis d'aplicació, i estan plantejant-se quins canvis caldria introduir en els programes informàtics.

També et pot interessar

stats