El Consorci València 2007 defén la legalitat del préstec per a la Copa Amèrica

Brussel·les investiga Espanya per una suposada ajuda il·legal en el crèdit ICO per a les obres de l'esdeveniment esportiu.

La investigació determinarà si el préstec que l'ICO va concedir al Consorci València 2007 constitueix una ajuda d’Estat il·legal
La investigació determinarà si el préstec que l'ICO va concedir al Consorci València 2007 constitueix una ajuda d’Estat il·legal

El Consorci València 2007 ha defensat hui, 20 d'agost, que les ajudes públiques concedides a través d'un préstec de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), de 319 milions d'euros, destinades a la construcció d'infraestructures per a la 32a edició de la Copa Amèrica, es van fer en condicions de mercat. Des de l'entitat, formada per l'Ajuntament de València, la Generalitat i el Govern d'Espanya, asseguren que estan preparant una resposta davant de la sol·licitud d'informació de la Direcció General de la Competència de la Comissió Europea.

La investigació determinarà si el préstec que l'ICO va concedir al Consorci València 2007 per tal de pagar les obres de la Copa de l'Amèrica constitueix una ajuda d’Estat il·legal. Per a aclarir-ho, Brussel·les reclama que se li remeta documentació sobre la situació financera del Consorci, el detall de les obres que es van pagar amb el préstec o els serveis que actualment presta al mercat. 

La investigació va començar a principi del 2017 després d'una denúncia formulada per part de l'empresa que gestiona el port esportiu de la Pobla de Farnals davant de les autoritats de la competència comunitàries. Des d’aquell moment, les tres administracions investigades han atés diverses peticions d'informació de la Comissió Europea, però la Direcció General de la Competència considera insuficients les explicacions rebudes fins ara.

Les infraestructures van ser finançades amb un crèdit de l'ICO de 319 milions que venç el 2034. Hui, el conjunt del deute del Consorci ascendeix a 426 milions d'euros i augmenta 8 milions d'euros cada any. La solució que tant la Generalitat com l'Ajuntament de València reclamen des de fa mesos és la condonació del deute per part de l'Estat.

També et pot interessar

stats