El Consorci de les Comarques Centrals demana que el desdoblament de la CV-60 combine connexió i respecte al territori

Consideren que la vertebració del territori és cabdal per al creixement econòmic, però no es pot posar per damunt del territori

La CV-60 al seu pas per l'Olleria
La CV-60 al pas per l'Olleria / Google Maps

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes ha demanat que el projecte de desdoblament i prolongació de la CV-60 combine la connexió viària amb el respecte al territori.

L'organisme recorda, en un comunicat de premsa, que des de fa molts anys ha reivindicat aquesta actuació, així com la millora de les infraestructures que connecten les comarques interiors del sud de València i el nord d'Alacant, com són la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d'Albaida, així com el Comtat i l'Alcoià, amb la Safor-Valldigna i la Marina Alta i Baixa.

El Consorci considera que la vertebració del territori és importantíssim per a fomentar el creixement econòmic de les comarques centrals valencianes. No obstant això, assegura que entén la preocupació dels diversos municipis que poden veure's greument afectats modificant el seu paisatge local i les lògiques incomoditats d'una infraestructura tan important.

Sobre aquesta qüestió, confien que la Generalitat i entre totes i tots optarem per la millor alternativa que faça compatible la connexió viària i el respecte al territori.

El Consorci sosté que, per a poder créixer i ser competitius, tant la indústria, com l’agricultura, el turisme, el comerç i els serveis necessiten el desdoblament des de l'Olleria fins a Terrateig, i que es connecte aquesta via amb l'AP-7 i la N-332. A més, assenyalen que aquesta connexió és necessària per a augmentar la seguretat, reduir el temps dels desplaçament i el risc d'accidents.

Destaquen la importància de compatibilitzar tots els interessos socioeconòmics, la protecció del medi ambient i els objectius de desenvolupament sostenible, per a aconseguir infraestructures resilients amb el nostre present i futur mitjançant el diàleg.

Per últim, apel·len a la responsabilitat de totes i tots per a trobar solucions que vertebren les comarques valencianes amb el major respecte al territori i al medi ambient per tal d'aconseguir un creixement equilibrat i sostenible.

També et pot interessar

stats