Es consolida la tendència a la baixa dels contagis a la Comunitat Valenciana

Per tercera setmana consecutiva es redueix la xifra de nous positius, però el balanç de morts continua molt alt.

Una professional sanitària realitza un test serològic
Una professional sanitària realitza un test serològic / Toni Albir (Efe)

La setmana que acaba, concretament entre dilluns i divendres (la Conselleria de Sanitat no ha actualitzat les dades de dissabte), s'han notificat 6.637 contagis per coronavirus. En són 444 menys que en el mateix període de la setmana anterior, el que representa un descens del 6,27% i significa que s'encadenen tres setmanes seguides amb les xifres a la baixa.

A diferència del que va passar al mes de novembre, en aquesta primera setmana de desembre cap dia s'ha arribat als dos milers de contagis, i la mitjana queda en 1.106 casos positius per dia, enfront dels 1.180 de fa una setmana. Del total de casos positius, 603 s'han comunicat a les comarques de Castelló, 4.045 a les de València i 1.987 a les d'Alacant.

El percentatge de casos actius ha continuat baixant cada dia i és en l'actualitat del 10,91%. A més, aquesta setmana s'ha superat la barrera de les cent mil persones curades des de l'inici de la pandèmia (el total d'altes se situa en les 103.906).

No obstant això, aquestes xifres positives es veuen entelades pel balanç de morts i l'alt nivell de risc de gran part dels departaments de salut.

Les morts setmanals equivalen a tot el mes de setembre

La xifra de morts a causa de la covid-19 d'aquesta setmana se situa en 136 persones, que si bé suposa un descens del 7,48% sobre l'anterior, deixa un balanç setmanal comparable al de tot el mes de setembre, quan la dada es va situar en 133 persones. A més el primer dia de desembre va registrar la segona pitjor xifra de morts diàries d'aquesta segona onada: 45 persones.

Del total de defuncions dels últims set dies, 81 corresponen a la província de València, 43 a la d'Alacant i 12 a la de Castelló.

La incidència acumulada supera la mitjana d'Espanya

Tot i que la incidència acumulada en els últims catorze dies ha millorat en 17 dels 24 departaments sanitaris valencians, la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana segueix sent alta. Els indicadors encara determinen un nivell de transmissió significatiu, el que ha motivat la pròrroga de les restriccions sanitàries en la nova resolució de la Conselleria de Sanitat.

La incidència acumulada en catorze dies ha descendit en els últims set 40,73 punts, i se situa en 231,11. Tot i això, la xifra ha superat per primera volta des de juliol la mitjana d'Espanya. Cal recordar que, durant setmanes, la valenciana ha sigut l'autonomia peninsular que ha mantingut les xifres més baixes. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha precisat que "ací mai no hi ha hagut una pujada exponencial" i s'ha mantingut una situació lineal, que costa més fer descendir.

La pressió hospitalària baixa un 10%

També per tercera setmana consecutiva s'ha reduït la pressió assistencial als hospitals valencians, que per primera vegada des del 30 d'octubre ha baixat dels 1.200 pacients Covid en planta. N'hi ha en l'actualitat 1.194, 133 menys que la setmana passada.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, l'ocupació en les UCI de pacients Covid se situa en el 27,29%, un percentatge per damunt de la mitjana d'Espanya, que és del 24,64%.

Els brots, l'únic indicador que puja

Entre dilluns i divendres s'han produït 276 brots, 205 a la província de València, 48 Alacant i 23 Castelló. La xifra suposa un increment d'un 11,95% respecte al mateix període de la setmana anterior.

També et pot interessar

stats