El Consolat d'Hondures demana a l'alcalde de Rocafort que sancione l'agent implicat en la punyada a un compatriota

L'oficina diplomàtica del país centreamericà demana aturar l'expulsió del xic, en situació irregular, que nega les acusacions que se li imputen

Fotograma del vídeo de l'agressió gravada per un veí de la zona
Fotograma del vídeo de l'agressió gravada per un veí de la zona / València Acull / À Punt NTC

El Consolat d'Hondures a València ha reclamat a l'alcalde de Rocafort, Rafael Ferrando, que l'informe de les "sancions imposades" a l'agent presumptament implicat en l'agressió a un jove hondureny i que els done suport per a detindre l'expulsió del jove.

En una carta, adverteix que se li ha incoat un procediment sancionador per estada irregular i una proposta de sanció per tinença de drogues o abandó d'instruments relacionats amb elles, acusacions que el jove hondureny "nega rotundament".

Els representants del país centreamericà han demanat una reunió amb l'alcalde del municipi, Rafael Ferrando. Segons han anunciat, també en sol·licitaran una amb la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, a fi d'explicar-li la situació i demanar-li que arxive el procediment d'expulsió.

"Vas de fanfarró, sou tots iguals, t'enviaré al teu país"

El jove va presentar a principis de mes una denúncia contra l'agent de la Policia Local de Rocafort que suposadament li va propinar una punyada en l'estómac mentre li deia: "Vas de fanfarró, sou tots iguals, t'enviaré al teu país", segons consta en la denúncia presentada davant el jutjat de guàrdia de Paterna (Horta Nord) i de la qual va informar l'entitat València Acull. 

L'agent assenyalat en l'agressió, que estava en període de prova de sis mesos, va ser suspés cautelarment d'ocupació i té obert un expedient mentre es resolen les mesures a prendre, segons va confirmar l'alcalde de Rocafort.

Un veí va gravar l'agressió en un vídeo, que mostra com l'agent arracona contra la paret el jove, li pega la punyada i, presumptament, l'amenaça. El clip el va difondre l'ONG, a la qual el jove va acudir, a través del seu Programa d'Igualtat de Tracte i No Discriminació, per a denunciar els fets.

Els fets van passar en la matinada del 17 d'octubre en un control policial a Burjassot (Horta Nord). L'agent s'havia desplaçat des de la veïna Rocafort (Horta Nord) per a reforçar una patrulla que intervenia en un presumpte cas de conducció en estat d'embriaguesa. Segons el relat del denunciant, tornava a casa en monopatí quan els agents el feren parar. Assegura que, a preguntes dels policies, va entregar-los un grinder -un molinet que s'empra per a picar marihuana- que estava buit. Llavors van començar a registrar-lo i un dels policies va començar a espentar-lo cap a una cantonada. Molest amb la conducta, li va indicar que si volia que es moguera li ho diguera "sense necessitat d'espentar-lo". "Sense oferir resistència", es va col·locar de braços plegats contra la paret.

En aquest moment, segons afirma, van començar els insults mentre li preguntava per altres hondurenys amb què havien tingut un problema el dia anterior. "Li vaig contestar que no els coneixia" i assegura que el va amenaçar: "Si te'n pegue una, no l'aguantes", assevera en la denúncia. 

També retrau l'actitud d'altres agents presents que, d'acord amb la seua versió, no hi van intervindre i, fins i tot li van negar aigua quan en va demanar, ja que, segons afirma, va acabar vomitant a causa del colp rebut.

També et pot interessar

stats