Consells per a omplir la nevera i gaudir dels regals en Nadal

Fer una planificació dels menjars i guardar les caixes dels regals són algunes de les recomanacions de Vicent Inglada.

Es recomana guardar la caixa dels regals per si hi ha qualsevol problema
Es recomana guardar la caixa dels regals per si hi ha qualsevol problema / Arxiu

Estem davant dels dies de major consum de l’any. S’acosten dates de reunions familiars, i els que s’encarreguen de fer les compres d’última hora hauran d’estar atents per a no prendre decisions precipitades a causa de la pressa. Vicent Inglada, secretari de la Unió de Consumidors, ha donat als oients de Les notícies del matí consells per a previndre problemes amb les compres d'aliments i regals.

"Més d'un terç del menjar que comprem acaba en el fem, i això no es pot consentir", ha dit Inglada. Segons l'expert en consum, cal fer una planificació del que menjarem aquests dies de Nadal, sobretot per a evitar el malbaratament alimentari. 

"Hi ha gent que s'aprofita de les compres d'última hora per a apujar els preus", ha continuat. Davant d'aquesta situació, ha manifestat que, si veiem un augment desmesurat en comparació amb altres dies i la qualitat del producte no és òptima, demanem el full de reclamacions "per tal de fer valdre els nostres drets com a persones consumidores".

Així mateix, ha demanat que es busquen productes de proximitat i de la nostra terra, a més de pensar en el consum responsable i sostenible. 

Guardar les caixes dels regals

Quant als regals dels xiquets, recomana llegir detingudament les caixes del producte i comprovar que es correspon amb la descripció. "Les etiquetes han d'estar en la nostra llengua, en valencià i castellà, amb totes les indicacions de procedència", ha assenyalat.

 

A més, hem de guardar la caixa del regal per si hi ha qualsevol problema i, en el moment en què detectem que la qualitat del producte no és l'adequada, canviar el producte o que ens tornen els diners.

També et pot interessar

stats