Consells per a evitar problemes en les macrofestes de la nit de Cap d'Any

L'OCU aconsella comprar l'entrada a través de les pàgines organitzadores de l'esdeveniment i guardar les dades de l'empresa venedora.

L'OCU aconsella comprar l'entrada a través de les pàgines organitzadores de l'esdeveniment
L'OCU aconsella comprar l'entrada a través de les pàgines organitzadores de l'esdeveniment / Elena de Soto (Unsplash)

Quan falten quatre dies per a la nit de Cap d'Any, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha llançat una sèrie de consell per a evitar els problemes generats en les celebracions amb festes multitudinàries en grans espais. Des de problemes amb les entrades i excés d'aforament, fins a desallotjaments per problemes administratius o, fins i tot, per falta de seguretat.

Davant d’aquestes possibles situacions, l'OCU recomana evitar acudir a una festa d'aquest tipus en cas que suscite qualsevol classe de dubte. A més, dona una sèrie de consells per a previndre problemes i en cas que sorgisquen, solucionar-los.

En primer lloc, recorda que, si es compra l'entrada amb antelació, és important fer-ho en establiments o pàgines de confiança o a través d'intermediaris d'absoluta fiabilitat, on existisca la possibilitat de localitzar al venedor de manera immediata.

També és important conservar sempre la pàgina final on apareix el resum de la transacció i guardar totes les dades de l'empresa que ha venut les entrades.

Drets dels consumidors

D'altra banda, destaca els drets que adquireixen els consumidors en comprar una entrada, com poder presenciar l'esdeveniment complet i que es desenvolupe complint l'horari, la forma i les condicions previstes.

També tenen dret a rebre la devolució total o parcial dels diners abonats si l'empresa suspén o varia les condicions de l'espectacle. El local ha de tindre a la disposició dels assistents la llicència en regla. Per a protegir els assistents a aquests esdeveniments, l'OCU considera que l'entitat organitzadora hauria de comptar amb una pòlissa d'assegurança que cobrisca qualsevol accident.

L'organització recorda a aquells que assistisquen a macrofestes organitzades i cotillons que tenen dret a reclamar en cas que es presente qualsevol problema.

També et pot interessar

stats