Consells per a evitar els contagis en reunions familiars i d'amics

El Consell General d'Infermeria recomana dur mascareta també durant la sobretaula.

Imatge d'una reunió social
Imatge d'una reunió social / Pixabay.

Vora la meitat dels brots de Covid-19 tenen origen en l'àmbit social, tant en reunió de familiars i amics com moments relacionats amb espais d'oci. Per això, el Consell General d'Infermeria (CGE) ha llançat un vídeo amb les recomanacions que s'han de seguir durant aquestes celebracions per a evitar contagis.

  • Abans d'acudir: els amfitrions han de calcular l'espai disponible per a saber quantes persones podran acudir respectant la distància de seguretat. A més, és aconsellable que siguen espais oberts o amb ventilació i, si hi ha qualsevol símptoma compatible amb el coronavirus o malestar, no s'ha d'acudir a la reunió o, si s'és l'amfitrió, no l’ha de celebrar.
  • Durant la celebració: no s'ha de saludar amb besos o abraçades i s'haurà de realitzar una bona higiene de mans amb gel hidroalcohòlic repartit per l'amfitrió o cadascú amb el seu pot. A més, els i les infermeres apunten que és necessari posar-se la mascareta en tot moment, excepte quan s'estiga consumint aliments.

Només una persona s'haurà d'encarregar de parar taula, així com de passar el pa o els pitxers durant el menjar, i abans de fer-ho haurà de rentar-se bé les mans. Es recomana diferenciar els gots per a no confondre'ls entre els comensals.

  • En cas d'utilitzar el bany: el CGE demana que es realitze una bona higiene de mans abans i després d'usar-lo, així com que s’evite al màxim el contacte amb les superfícies.

També et pot interessar

stats