Consells per a decorar i fer brillar la nostra taula de Nadal fins a l’últim detall

La paleta cromàtica, els motius daurats, un plat de presentació original i els elements florals ens faran lluir l’experiència del comensal en aquesta menjada tan única

Exemple d'una taula de Nadal decorada per la interiorista Laura Yerpes / À Punt NTC

A qui no li agrada decorar la taula de Nadal amb motius festius i elegants per a sorprendre els familiars? Amb un poc de gràcia, bon gust i objectes que trobem a casa podem organitzar-ho sense fer cap gran despesa, i alhora parar la nostra taula de Nadal de la manera més original.

La interiorista Laura Yerpes ens aconsella amb diverses estratègies a seguir per a triomfar amb una taula de tres estreles Michelin. Primer cal decidir la paleta cromàtica amb la qual decorarem la taula i els elements que volem ressaltar. Encetem aquest taller estètic posant una tela amb un estampat o motius nadalencs. “Uns camins de taula subtilment brillants ens ajudaran a donar-li un toc especial als extrems amb un fil daurat amb sanefa”, comenta Yerpes.

Quant a la vaixella, podem optar per una col·lecció de plats completa, o bé, per als més atrevits, també es poden barrejar diferents models. “Li donarem bastant importància al plat de presentació,” que pot ser de paper o vímet, amb diverses textures i formes que personalitzaran els nostres emplatats. Aquest ressaltarà la zona del comensal amb una marca de color i ens aportarà una certa sensació de confort.

L’ordre dels elements, en aquest cas, sí que altera l’experiència del comensal en aquest àpat tan únic. El platet per a depositar el pa sempre es col·locarà a la part esquerra superior de cada comensal. 

Respecte als coberts, les culleres sempre les posarem a la dreta, juntament amb els ganivets, i les forquetes a l’esquerra, per l’orde de com seran utilitzades durant el sopar. En el cas dels ganivets “la serreta ha d’estar mirant cap al plat”, explica la decoradora. Els tovallons triarem que siguen de tela, i si pot ser amb brodats amb motius nadalencs, millor.

Una vegada col·locats els elements principals, podem adornar la taula. Triarem un estil minimalista i subtil, però també alegre, amb fruits secs i flors. “Una proposta interessant són les flors fresques blanques i una branca de pi, que són molt nadalenques i naturals”, assegura Yerpes.

I per acabar, Yerpes ens aconsella un últim detall que marcarà la diferència. “Cal recordar que el que realment aporta llum al sopar i a la taula de Nadal som les persones”, conclou.

També et pot interessar

stats