La Conselleria de Sanitat llança un missatge de tranquil·litat davant la proliferació de la Covid-19

Es facilitarà una sèrie de mesures de prevenció per a les persones que han estat els últims dies a les zones afectades d’Itàlia.

VÍDEO | La Conselleria de Sanitat llança un missatge de tranquil·litat davant la proliferació de la Covid-19

La conselleria de Sanitat ha llançat un missatge de tranquil·litat sobre la situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana, davant la inquietud generada en la ciutadania per les cinc morts i més de 200 contagis a Itàlia.

“Esperem una reunió que es realitzarà d’àmbit europeu per al control de les malalties infeccioses i que totes les mesures estiguen coordinades”, ha expressat la subdirectora general d'Epidemiologia, Herme Vanaclocha. Des de la conselleria han facilitat un document amb una sèrie de mesures de prevenció per a les persones que han estat els últims dies a les zones afectades pel Covid-19 a Itàlia, com ara els assistents al partit del València en la Champions i els qui van visitar la fira internacional del calcer, tots dos celebrats a Milà.

Així, la Conselleria de Sanitat ha lliurat al València CF un full informatiu perquè el club de Mestalla el distribuïsca entre tots els 2.500 aficionats i aficionades que la setmana passada viatjaren a Milà per a veure el partit d'anada de la Champions contra l'Atalanta. Són una sèrie de recomanacions per al cas de trobar-se malalts. Vanaclocha ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat assegurant que "el risc és mínim". A més, la conselleria ha recomanat, per a comptar amb una informació veraç, informar-se a través dels canals oficials.

Itàlia es reunirà amb ministres de Salut de països veïns

Les autoritats italianes tenen previstes reunions bilaterals amb els ministres de Salut de països veïns, però han exclòs la possibilitat d'implantar controls fronterers als països de l'espai Schengen.

L’objectiu és "compartir línies d'acció comuna" per a enfrontar el contagi del coronavirus.

Activen el protocol de prevenció en quatre casos a Espanya

A Espanya de moment no hi ha cap cas confirmat de coronavirus, però s’ha activat el protocol de prevenció en quatre casos: dos pacients a Biscaia, una a Múrcia i una altra a La Rioja. Es troben aïllats als centres hospitalaris fins que es coneguen els resultats de les proves. De moment, en el cas de la pacient de La Rioja i dels ingressats a Biscaia descarten que es tracte del virus.

Puig mostra preocupació, però insta a no generar un “alarmisme innecessari”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat preocupació per l’expansió del coronavirus al nord d’Itàlia, encara que ha urgit a no crear un “alarmisme innecessari”. “Cal ser extraordinàriament prudents, tenim moltes persones que venen d’Itàlia i no cal tindre en aquests moments por extra, hi ha un control de frontera als aeroports”, ha dit.

Sobre si es preveu alguna mesura especial davant la celebració de les Falles, ha indicat que en aquest moment no hi ha res previst, però que cal estar atents a l’actualitat els pròxims dies, sempre en coordinació amb el govern espanyol i amb les autoritats europees. “Hi haurà una atenció especial als aeroports en els vols procedents d’Itàlia, però tenint en compte que no s’actuarà d’una manera alarmista”, ha assenyalat el president. També ha recordat que la Comunitat Valenciana s’ha mantingut neta de qualsevol mostra d’aquesta epidèmia.

També et pot interessar

stats