La Conselleria de Sanitat al·lega que “reparteix el que té” entre els hospitals

Els sanitaris consideren que, tot i que ara mateix hi ha més material, aquest encara no és suficient.

La Conselleria de Sanitat al·lega que “reparteix el que té” entre els hospitals
La Conselleria de Sanitat al·lega que “reparteix el que té” entre els hospitals

La Conselleria de Sanitat ha al·legat davant del jutge que “reparteix el que té” entre tots els centres i hospitals valencians al menor temps possible per a fer front a la Covid-19. Així ho ha assegurat l’Advocacia de la Generalitat en una vista judicial davant de la reclamació de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics Comunitat Valenciana (CESM CV) sobre falta de material sanitari en centres hospitalaris.

Així, l’Advocacia ha aportat dades sobre contractes i material encarregat i distribuït, en una vista que ha tingut lloc després que un jutjat social de València ordenara a la Conselleria de Sanitat proveir de material sanitari a centres i hospitals “en un termini de 24 hores”.

Davant d’aquesta resolució, l’Advocacia de la Generalitat ha demanat al jutge que cesse les mesures cautelaríssimes adoptades en relació amb aquest termini concret.

L’Advocacia ha reconegut que actualment no està tot cobert, però ha insistit que tot el que va obtenint, bé amb compra directa o a través de Madrid, es reparteix “immediatament”. En aquest punt ha fet un incís i ha recordat que va haver-hi una aturada en l’obtenció del material quan l’executiu espanyol va assumir aquesta competència, que fins llavors estava en mans de les comunitats autònomes.

Així mateix, ha assenyalat que no hi ha un problema de voluntat de no voler repartir més material, sinó de mercat, ja que tothom fa comandes a la Xina, i tarden a arribar.

El material no és suficient

D’altra banda, els testimonis han afirmat que hi ha hagut falta de material en centres durant 10 o 15 dies, encara que ara sembla que n’ha arribat més. No obstant això, consideren que el material que hi ha ara mateix encara no és suficient.

El secretari general de CESM CV, Andrés Cánovas, ha lamentat que la Conselleria els haja acusat de ser alarmistes, perquè únicament han “dit la realitat” de la situació. A més, assegura que espera que l’administració siga “àgil, ràpida i ho subministre tot com més prompte millor”.

També et pot interessar

stats