La Conselleria de Sanitat cita a negociar els MIR el pròxim dimarts després de cinc setmanes en vaga

El comité de vaga es "reafirma" en la seua "voluntat negociadora" i en l'interés per a arribar a acords amb l'administració.

Protesta dels MIR davant del Palau de la Generalitat
Protesta dels MIR davant del Palau de la Generalitat / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal ha citat a negociar els metges interns residents (MIR), en vaga des de fa cinc setmanes, per al dimarts 8 de setembre, segons ha anunciat el comité de vaga. Seria la segona reunió oficial que se celebraria durant aquest període.

Els membres del comité es "reafirmen" en la seua "voluntat negociadora" i en l'interés per a arribar a acords vinculants amb l'administració, amb la qual esperen "superar la situació de bloqueig negociador persistent" des de la primera trobada.

Els MIR van iniciar la vaga el 21 de juliol i mantenen des de llavors mobilitzacions contínues, tant a les portes de la Conselleria de Sanitat Universal com recorrent els principals carrers d'Alacant, Castelló i València, i amb concentracions de bates blanques davant del Palau de la Generalitat.

El col·lectiu ha assenyalat que, tal com va fer el passat 10 d'agost el comité de vaga madrileny, els residents valencians "volen negociar, arribar a acords vinculants de millores" i han afegit que "existeix la capacitat a nivell legal per a poder signar-los".

Així, han recalcat que "està ara en mans de la conselleria posar fi a un conflicte laboral i concedir les millores laborals que sol·liciten els MIR", ja que, en cas de no acceptar-se, adverteixen que "continuaran les deficiències en la qualitat assistencial a la població valenciana".

També et pot interessar

stats