La Conselleria de Sanitat augmentarà el sou a 18.000 treballadors

L’acord amb els sindicats contempla el reconeixement del dret a percebre el complement de carrera.

L’acord amb els sindicats contempla el reconeixement del dret a percebre el complement de carrera
L’acord amb els sindicats contempla el reconeixement del dret a percebre el complement de carrera

Més de 18.000 treballadors de la Conselleria de Sanitat veuran incrementat el seu salari a través del reconeixement del dret a percebre el complement de carrera o desenvolupament personal, segons s’ha acordat aquest dijous en la mesa sectorial de Sanitat.

En la reunió s’han aprovat els tres decrets que regulen el sistema de carrera i desenvolupament professional per a tot el personal, amb el vot favorable de CESMCV i l’abstenció d’UGT, segons informa la conselleria. 

L’acord reconeix al personal fix el dret a poder convertir el seu temps treballat en diferents categories al grau de major nivell, i en el cas de la progressió en el desenvolupament professional per als grups C1 i C2 de la funció administrativa es computarà com si fora del C1.  

Mitjançant una taula de conversió es podrà ponderar el temps treballat i convertir-lo al còmput per al reconeixement del grau i desenvolupament professional de més nivell retributiu. 

L’accés a la carrera o desenvolupament té caràcter voluntari, el seu reconeixement és individual i es farà a través d’una avaluació objectiva i reglada pel treballador, i la conselleria establirà acords amb els consorcis hospitalaris per a garantir l’homologació del grau o desenvolupament professional de tots els treballadors. 

La directora general de Recursos Humans, Carmen López, ha assenyalat que la conselleria “ha posat per davant els drets dels i les empleades a obtindre el reconeixement a la seua carrera i desenvolupament professional enfront del posicionament adoptat pels sindicats a la mesa sectorial”.

Per la seua part, el CESM ha indicat en un comunicat que a partir de 2019 s’abonarà la carrera professional als interins de Sanitat, una de les reivindicacions històriques del Sindicat Mèdic, gràcies a la “capacitat negociadora i al fet que els metges s’han negat a realitzar intervencions quirúrgiques a preus de saldo”.

El CESM explica que així es posa fi a una situació “molt discriminatòria per a uns professionals que realitzen una labor fonamental” i s’acaba amb “la judicialització” que les reivindicacions sobre aquest assumpte havien provocat en els últims dies. 

També et pot interessar

stats