La Conselleria d'Obres Públiques proposa set enllaços nous amb l'AP-7 quan s'allibere el peatge

El pla preveu millorar, a més, la xarxa viària convencional i facilitar el transvasament de vehicles de carreteres saturades a altres amb més capacitat.

Els nous enllaços estarien situats a  Vinaròs, Benicàssim, Vila-real, Alzira, Gandia, OIiva  i Altea-la Nucia.
Els nous enllaços estarien situats a Vinaròs, Benicàssim, Vila-real, Alzira, Gandia, OIiva i Altea-la Nucia.

El pla de connectivitat de l'autopista AP-7,  vol ser la línia d'actuació de millora de la xarxa viària de cara al futur alliberament de l'AP-7. Un alliberament previst per al desembre del 2019, que no admetrà pròrrogues, segons ha reiterat la consellera. Maria Josep Salvador i el director general d'obres públiques, Carlos Domingo, han presentat aquest dilluns este projecte, que ja està en mans del ministeri de foment. En la proposta, que ha sigut consensuada amb els municipis afectats, es preveu la creació de 7 nous enllaços que connecten les Nacionals 340 i 332 amb l'AP-7. A més, inclou millores en la connectivitat de diversos municipis per tal de planificar de manera racional el transvassament de trànsit a l'AP-7 des de les carreteres nacionals i els accesos als nuclis urbans.

L'AP-7, que recorre de dalt a baix el nostre territori al llarg de 367 quilòmetres, té en estos moments 18 enllaços. Els nous estarien situats a  Vinaròs, Benicàssim, Vila-real, Alzira, Gandia, OIiva  i Altea-la Nucia. 

Segons ha assenyalat la consellera, el pla té dos objectius principals. Per una banda, potenciar el mallat de la xàrcia viària per a facilitar l'intercanvi de trànsit rodat des de les vies més congestionades a unes altres que tenen major capacitat. D'una altra, millorar els trams convencionals que connecten amb els peatges de l'AP-7 i els vials d'accés als nuclis urbans. 

En este sentit,  a Vinaròs, es millorarà la Nacional 238 entre el peatge actual i a la nacional 340. A la Safor hi haurà un altre enllaç amb la CV-60 i també millores a la N-332 a la Marina Alta. Més al sud, hi haurà una connexió amb la CV-760 a l'altura de La Nucia.

La consellera Salvador ha reiterat que des de la conselleria no s'admentra cap retard en el termini previst per a que l'AP-7 siga gratuïta.

La Comunitat Valenciana és, hui per hui, una de les autonomies amb major percentatge d'autovies de peatge, concretament el 35,5%.

El document, està ja en mans del ministeri de foment i en passar l'estiu es reunirà la comissió mixta entre les dos administracions per tal d'avançar en pressupostos i terminis. 

El pla tindrà un cost  total de 220 milions d'euros. 

També et pot interessar

stats