La Conselleria d'Igualtat ha registrat 211 casos d'abusos a menors des de 2020

Mónica Oltra replica a Vox que no aconseguiran que "baixe la cara" amb les seues crítiques per la condemna del seu exmarit

Imatge d'arxiu de Mònica Oltra durant la compareixença a les Corts per abordar la condemna al seu exmarit
Imatge d'arxiu de Mónica Oltra durant la compareixença a les Corts per a abordar la condemna del seu exmarit / Europa Press

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha registrat 211 casos d'abusos a menors a la Comunitat Valenciana des que va començar a comptabilitzar aquests casos al 2020. Segons ha detallat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, les persones agressores són en la seua majoria majors d'edat (118), enfront de 54 menors i 39 persones de les quals no es coneix l'edat. En total sumen 211 casos.

Respecte a la professió dels agressors, cap d'ells pertanyia al sistema de protecció; un era d'un centre educatiu, un altre era un professional d'activitats d'oci i esportives, dues persones d'altres centres, 162 de persones alienes al sistema de protecció i 45 persones que es desconeix.

Casos en domicilis familiars i en altres llocs

En concret, es tracta de 83 casos en domicilis familiars, 21 a l'habitatge de la persona agressora, 16 en residències d'acolliment, 15 al carrer, tres al centre educatiu, dos al centre socioeducatiu, tres més en altres espais educatius, 29 en altres llocs i 39 en llocs deseconeguts.

Mónica Oltra (Compromís) ha desglossat aquestes dades en el ple de les Corts en resposta a una interpel·lació de la síndica de Vox, Ana Vega, qui ha carregat durament contra ella i ha criticat la política d'atenció a menors.

“Només els interessa un cas per erosió política”

Per contra, la vicepresidenta ha contestat que els xiquets i xiquetes tutelats "no els interessen", sinó només tirar-la del seu escó. "A vostés només els interessa un cas, i els interessa simplement per l'erosió política", li ha retret sobre la condemna a cinc anys al seu exmarit per abusar sexualment d'una menor tutelada. Ciutadans ha demanat la reprovació d'Oltra per aquest cas, que no tirarà avant en la votació d'aquest dijous gràcies a la majoria del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem).

En la seua intervenció, la síndica de Vox s'ha preguntat "quants casos pot haver-hi per ací que no s'atreveixen a denunciar" i ha assenyalat Oltra que "també són culpables els que són coneixedors i es queden de braços plegats", a més d'acusar-la de bloquejar una comissió d'investigació sobre aquest tema. "No pararem fins que la vegem eixir per aquesta porta i no tornar a entrar mai", ha atacat.

"Per a què vol una comissió d'investigació?"

En la seua contrarèplica, Oltra també s'ha preguntat "per a què vol una comissió d'investigació" quan Vox té "quatre peticions de documentació esperant que recullen els papers" i la síndica "no és capaç d'alçar el cul de la cadira".

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives també ha dit: "jo he sigut diputada de l'oposició i vaig anar a revisar caixes i caixes de documentació, vaig treballar molt i vosaltres treballeu ben poc", ha emfatitzat, i després ha acusat aquest partit --"els de l'orde i la llei"-- de "denigrar" l'actuació policial i judicial en aquest cas. 

També ha negat les acusacions de feixista que li ha llançat la síndica de Vox. "Com a filla de gent treballadora, de lluitadors antifeixistes, no em fareu baixar la cara", ha dit Oltra.

També et pot interessar

stats