La Conselleria d’Habitatge compra les cases de les famílies que anaven a ser desnonades a la Pobla de Vallbona

Dilluns, el vicepresident Martínez Dalmau visitarà la localitat per a donar a conéixer l’acord assolit.

Imatge d'arxiu dels veïns de l'edifici que volien desnonar
Imatge d'arxiu dels veïns de l'edifici que volien desnonar / À Punt NTC

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Habitatge, ha comprat les cases de les 21 famílies que anaven a ser desnonades a la Pobla de Vallbona, a la comarca del Camp del Túria, una possibilitat que ja va plantejar-se fa uns mesos i que ara s’ha convertit en realitat. Demà, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, visitarà les famílies per a informar-les de l’acord assolit amb l’empresa propietària dels habitatges, juntament amb l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent García.

Precisament demà, dia 8 de febrer, caducava l’ajornament del desnonament d’aquestes famílies. Amb aquesta adquisició, les vivendes, fins ara pertanyents a un fons d'inversió privat, passen a mans de la Generalitat. A partir de demà començarà el procés administratiu per a formalitzar la compra dels habitatges i també s’explicarà al veïnat la nova situació.

Cal recordar que les 28 famílies d’aquests edificis de la Pobla de Vallbona anaven a ser desnonades el passat desembre, però el jutjat de Llíria va decidir ajornar el procediment fins al febrer. Malgrat això, 7 famílies van marxar de les cases l’any passat i només 21 s'hi van quedar.

Els dos blocs afectats estan situats als carrers de Sant Sebastià i de l'Argila de la Pobla de Vallbona. Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han celebrat la decisió presa per la Conselleria d’Habitatge.

També et pot interessar

stats