La Conselleria d’Agricultura estudiarà les reclamacions pel cultiu de les mandarines Garbí i Safor

Convoca els agricultors afectats a una reunió al setembre per a analitzar la situació.

Les les mandarines de les varietats Garbí i Safor van ser patentades per l'IVIA el 2008
Les les mandarines de les varietats Garbí i Safor van ser patentades per l'IVIA el 2008

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural estudiarà les reclamacions presentades per 78 agricultors en relació al cultiu de les les mandarines de les varietats Garbí i Safor, patentades per l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries.

De fet, la Conselleria convocarà els afectats a una reunió al setembre després d'analitzar la reclamació feta pels agricultors des d'un punt de vista tècnic, administratiu i jurídic.

Els agricultors, que formen part de l'Associació d'Operadors de Varietats Vegetals (Asovav), denuncien que no han pogut comercialitzar les mandarines per les fisiopaties que pateixen i que el seu rendiment econòmic "ha sigut desastrós". Per això, reclamen indemnitzacions per tots els diners que han invertit i han perdut.

Els agricultors van plantar uns 600.000 plançons de les noves varietats tot confiant en les garanties de productivitat i qualitat que els oferia l'IVIA, amb l'objectiu d'innovar i diversificar la seua producció. 

Un estudi elaborat pel Departament de Producció Vegetal i Microbiologia de la Universitat Miguel Hernández assenyala que un 35% dels fruits de les varietats Garbí i Safor estan afectats per aquestes fisiopaties.

També et pot interessar

stats