La Conselleria assegura que està al dia en els pagaments a les empreses de neteja dels instituts

El gerent de Limpiezas Raspeig afirma que les treballadores cobraran els pròxims dies les nòmines que els deuen.

El subsecretari d'Educació, José Villar, ha explicat a 'El matí À Punt' les mesures davant les protestes de les treballadores
El subsecretari d'Educació, José Villar, ha explicat a 'El matí À Punt' les mesures davant les protestes de les treballadores

Les treballadores de dues empreses concessionàries de serveis de neteja de 150 instituts públics de la Comunitat Valenciana s'han manifestat aquest dijous davant les portes de la Conselleria d'Educació a València i a les direcccions territorials de Castelló i Alacant per a denunciar els impagaments que pateixen des de fa ja dos mesos. Des de l'administració han assegurat que estan al dia en els pagaments i el gerent de l'empresa Limpiezas Raspeig, Enrique Blasco, assegura que les treballadores cobraran les nòmines els pròxims dies.

El subsecretari d'Educació, José Villar, ha explicat a El matí À Punt que la Conselleria ha obert dos expedients a les empreses Limpiezas Raspeig i Netalia per a saber les causes dels retards en els pagaments de les nòmines, ja que per a la conselleria "és prioritari que les treballadores coure les seues nòmines". Aquests expedients estan en fase d'al·legació i, depén de com es tanquen, es traslladarà als serveis jurídics de la Generalitat i "s'estudiarà si existeix algun tipus penal o causa de rescissió de contracte", assegura Villar.

El gerent de Limpiezas Raspeig, Enrique Blasco, ha explicat que aquests retards s'han produït "en canviar de financera" al desembre. No obstant això, afirma que ara ja disposen d'una nova financera i que hui mateix s'ha realitzat l'ingrés "per a començar amb el pagament de les nòmines que se li deu a la plantilla". En aquest sentit, el subsecretari d'Educació ha indicat que totes les factures estan tramitades i fiscalitzades i que s'ha fet un "certificat perquè la financera tinga assegurat el cobrament".

Els representants sindicals asseguren que mentre no se'ls paguen els endarreriments de 2018 i la nòmina de gener continuaran amb les protestes. En cas que la situació no es resolga, els treballadors i treballadores aniran a la vaga el pròxim 18 de febrer.

L'empresa està citada per la inspecció de treball el pròxim 5 de febrer després de les reiterades denúncies de les treballadores que reclamen les nòmines i liquidacions de part de les treballadores.

També et pot interessar

stats