El conseller Rovira diu que l'FP millora "en prestigi" i destaca la taxa d'ocupabilitat de l'alumnat

Un de cada tres estudiants d'ensenyament postobligatori es decanta per estudiar algun grau mitjà o superior a la Comunitat Valenciana

El conseller Rovira (primer per la dreta), durant la jornada "El valor de l'FP" a Alacant
El conseller Rovira (primer per la dreta), durant la jornada "El valor de l'FP" a Alacant / Generalitat

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha afirmat este dilluns que "la Formació Professional continua millorant en prestigi i acceptació a Espanya", perquè és l'elecció d'un de cada tres estudiants d'ensenyament postobligatori i "representa ja la modalitat educativa amb major taxa de creixement en alumnat matriculat". Així s'ha pronunciat durant la clausura de la jornada "El valor de l'FP", celebrada a Alacant, on s'han entregat els premis extraordinaris de grau mitjà i grau superior i els reconeixements a l'equip d'Skills de la Comunitat Valenciana i als centres Xarxa Novigi, respectivament.

Segons ha assenyalat el titular d'Educació, "un terç de les ofertes laborals demanden perfils d'FP", cosa que explica "la taxa d'ocupabilitat major de l'FP en comparació amb altres nivells educatius, com l'ESO o batxillerat". Per este motiu, Rovira ha animat l'alumnat i els representants dels centres presents en la jornada a donar a conéixer l'FP perquè és "el principi" de la carrera professional: "El primer pas del camí que cadascun de vosaltres es vullga traçar" els ha dit.

El conseller ha ressaltat que, amb el nou sistema integrat d'FP, totes les persones, amb independència de l'edat i formació prèvia, "podran accedir a tota l'oferta formativa de graus A, B, C, D i E, que van des de microformacions (grau A) d'unes poques hores, passant per la formació en mòduls professionals (grau B) i certificats professionals (grau C), fins als cursos d'especialització (Grau D), els anomenats màsters d'FP".

De vesprada, intervindran en la jornada els guardonats de l'FP, esta vegada amb una gala que comptarà amb la presència d'empreses, centres i autoritats, i que estarà clausurada pel president de la Generalitat, Carlos Mazón.

També et pot interessar

stats