El Consell vol que tots els animals de companyia tinguen una assegurança privada reembossable

El director general de Medi Natural i Animal explica que el propietari haurà d'identificar la mascota per a acollir-se al programa i que pagarà un "preu simbòlic"

El director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida, ha anunciat que volen impulsar una nova llei aquesta legislatura en què tots els animals de companyia de la Comunitat Valenciana tinguen una assegurança privada reembossable.

"Intentarem que tots els animals de companyia tinguen una assegurança privada que els garantisca la salut", ha dit en una entrevista en Les notícies del matí .

L'objectiu és acabar així amb l'abandó animal, ja que, segons ha indicat, en els centres de recollida d'animals el nombre mascotes que entra sense identificar és del 80%

Segons ha explicat, en el mercat hi ha assegurances per als animals de companyia, que està al voltant dels 150 euros.

"Ens reunirem amb les companyies asseguradores i tenim l'experiència de les assegurances agràries amb Agroseguro, i de la mateixa forma ho portarem al món dels animals de companyia", ha assenyalat.

Perquè una persona puga acollir-se a aquesta assegurança en la clínica que vulga, que intentarem que tinga un preu simbòlic, haurà prèviament d'identificar l'animal i això serà un al·licient

Perquè una persona puga acollir-se a aquesta assegurança en la clínica que vulga, "que intentarem que tinga un preu simbòlic, prèviament haurà d'identificar a l'animal i això serà un al·licient", ha afegit.

L'objectiu és ser la primera comunitat a posar en marxa aquesta mesura al llarg de la legislatura i que "la resta ens copien".

Voluntaris per a passejar animals de persones majors

Una altra mesura en la qual estan treballant, segons ha avançat, és impulsar amb els ajuntaments "un servei de voluntaris que passegen els animals de les persones majors quan aquestes no pugen". Una experiència que ja va posar en marxa, ha apuntat, l'any 2000 a Alacant amb el nom d'Amics per a sempre.

Augment de la proliferació del porc senglar

D'altra banda, Raúl Mérida també ha alertat de la proliferació del porc senglar a la Comunitat Valenciana, superior a la de la resta d'Espanya.

Per tal de solucionar el problema, en aquest cas, el director general de Medi Natural i Animal aposta per treballar conjuntament amb el món de la caça i millorar la llei forestal per a facilitar el canvi d'ús de terrenys agrícoles i forestals.

A més, creu que el despoblament és clau per a evitar la proliferació dels animals salvatges en els espais urbans.

La supervivència de l'Albufera passa per complir el decret, ja que es va arribar a un acord d'aportacions d'aigua dins del pla hidrològic de deu hectòmetres cúbics del Túria i deu més de Xúquer i no es compleix

Raúl Mérida també és el responsable de la gestió dels parcs naturals. Un amb problemes és l'Albufera de València. Al febrer, el govern d'Espanya i el Consell van pactar un pla d'emergència que garantisca sempre aigua a l'Albufera per a evitar-ne l'escassesa i la falta de qualitat que s'han viscut mesos arrere.

Per a Mérida, la supervivència d'aquest aiguamoll passa per "complir els acords", ja que es va arribar a un pacte per a fer aportacions d'aigua dins del pla hidrològic de deu hectòmetres cúbics del Túria i deu més del Xúquer i "no es compleix". "Jo continuaré reclamant un consens per a l'Albufera, però ha d'haver-hi aquesta aportació que diu el decret".

També et pot interessar

stats