El Consell Valencià de Cultura recomana millorar la "coherència visual" del pla del Cabanyal

L'òrgan qüestiona la falta de continuïtat i homogeneïtat d'alguns elements del projecte de reforma del barri de València.

El barri del Cabanyal-Canyamelar en una imatge d'arxiu
El barri del Cabanyal-Canyamelar en una imatge d'arxiu

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat un informe sobre el pla especial del Cabanyal-Canyamelar [] que inclou diverses recomanacions per a "aportar més coherència en l'ordenació urbana" al projecte de remodelació del barri costaner de València.

El document, que el ple del CVC ha aprovat aquest dilluns a Alacant, considera que el paisatge urbà derivat del projecte conjunt de la Generalitat i l'Ajuntament de València "s'aparta dels cànons de continuïtat i homogeneïtat que s'adopten quan es tracta de configurar una alineació a viari unitària".

L'informe qüestiona l'encaix visual d'elements com l'edifici de 15 plantes que s'ha projectat a la costa mediterrània o la combinació de blocs perperdiculars i paral·lels de vivendes, per a concloure que aquestes "discontinuïtats" juguen a la contra del conjunt i "ofusquen el paisatge urbà".

El dictamen –que s'ha aprovat sense la participació en la votació dels consellers José María Lozano i Ascensió Figueres– suggereix tindre en compte les recomanacions en les futures revisions del Pla de Cabanyal, ja que el document analitzat és la "versió preliminar" del projecte.

També et pot interessar