El Consell Valencià de Cultura posa l'èmfasi en el problema de l'assetjament escolar

La institució fa balanç de la legislatura i recomana educar per a evitar casos d’assetjament escolar.

El Consell Valencià de Cultura posa l\'èmfasi en el problema de l\'assetjament escolar
El Consell Valencià de Cultura posa l'èmfasi en el problema de l'assetjament escolar

El secretari del Consell Valencià de Cultura (CVC), Jesús Huguet, ha explicat durant la presentació de la memòria anual que una de les qüestions més importants que aquesta entitat ha tractat el 2017 ha sigut l'assetjament escolar a les escoles.

Encara que ha disminuït el nombre de casos, Huguet ha advertit que ha crescut enormement la violència, especialment contra les xiquetes. Huguet ha posat l'èmfasi en l'assetjament escolar com un dels temes més importants que el CVC ha tractat i ha advertit que encara que ha disminuït el nombre de casos, ha augmentat la violència. De fet, ha indicat que enguany s'han donat casos de suïcidi dins de l'escola en general i un a la Comunitat Valenciana. 

“L'assetjament escolar és un tema horrorós perquè sembla que no té fi. A través de les xarxes socials la impunitat en la qual actuen els assetjadors és enorme”, ha lamentat Huguet. Així mateix, ha destacat la violència contra les dones i, en aquest punt, ha estimat que pràcticament més del 75% del ciberbullying és contra xiquetes”, per la qual cosa s'uneix el bullying amb la violència de gènere. D'aquesta manera, ha subratllat que l'assetjament escolar és un tema de formació cultural i, ha afirmat que qualsevol tipus d'assetjament ve d'una falta d'educació cultural i de formació.

Altres qüestions que el CVC ha tractat durant la presentació són temes estrictament culturals i científics com els arxius o la violència sobre el patrimoni, i han lamentat que pràcticament no hi ha hagut cap setmana que no hàgem patit una agressió al patrimoni. També ha defensat la promoció de la llengua valenciana, el primer gran patrimoni dels valencians. D'altra banda, ha mostrat la seua satisfacció perquè una de les accions que havia impulsat el CVC com va ser la declaració de les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco siga ara una realitat. “Nosaltres vam ser els primers que ho vam impulsar”, ha destacat.

També et pot interessar

stats