El Consell ultima un expedient sancionador a la residència DomusVi

La residència Domus Vi d’Alcoi, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat aquest divendres que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va obrir, el novembre de 2019, un procés sancionador contra la residència d'ancians DomusVi d'Alcoi per faltes greus, que està en la fase final.

Oltra ha assegurat que també s'està analitzant l'actuació dels responsables de la residència durant la pandèmia, ja que ha sigut el centre més colpejat per la Covid-19

amb 73 morts, que representen més de la meitat dels usuaris. A més hi ha informes de la Conselleria de Sanitat que adverteixen de “possibles negligències greus”.

Uns informes que “estan ara en mans de la inspecció de la Conselleria d'Igualtat per a esbrinar tot el que ha passat” i què ha pogut determinar que “aquesta residència se'n vaja tant de la mitjana de la resta de residències afectades per la Covid”, ha explicat.

Aquest no és l'únic front obert per a la residència i les persones responsables de la seua gestió, ja que les famílies de les 73 persones s'han constituït com a associació per a garantir-se la capacitat de fer reclamacions legals i judicials, mentre que el cap d'Atenció Domiciliària d'Alcoi ha acusat el centre de mala praxi.

La Generalitat estudia la reversió

A més, la Generalitat ha manifestat la seua intenció de revertir la residència a la gestió pública, mesura que, segons ha indicat la vicepresidenta, parteix d'una moció aprovada per l'Ajuntament d'Alcoi, que va traslladar després la petició a la Generalitat.

La Domus Vi va ser la primera residència que va privatitzar el PP mentre estava al capdavant del govern valencià, concretament va ser l'exconseller de Benestar Social Rafael Blasco qui va cedir l'edifici a l'empresa que ha gestionat la residència fins ara en un conveni que no preveu la “rescissió” o “resolució” per “incompliment”.

Per això, Oltra ha anunciat que la Generalitat estudiarà si el conveni d'origen “és lesiu per a l'administració” pública perquè suposa “hipotecar un bé públic”.

També et pot interessar

stats