El Consell ultima un pla amb 600 autobusos interurbans, la majoria elèctrics i híbrids

S'estima una inversió de vora 400 milions d'euros en un horitzó de dos anys d'implantació

La consellera Pradas, aquest dilluns a Alacant
La consellera Pradas, aquest dilluns a Alacant / Generalitat

La Generalitat treballa en un pla per a renovar 38 concessions de llicències regulars de transport interurbà de viatgers en totes les comarques valencianes que contempla la incorporació de 600 nous autobusos a la flota, la majoria elèctrics i híbrids. Ho ha avançat aquest dilluns la consellera Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, durant una jornada oferida per la Universitat d'Alacant, Vectalia i la càtedra Aigües d'Alacant en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. El pla porta associada una inversió pròxima als 400 milions d'euros i un horitzó d'implantació de dos anys.

En l'obertura de la sessió, Pradas ha explicat que el pla en preparació suposarà "un abans i un després" en el servei de transport d'autobús interurbà. Cent dels nous vehicles seran per a línies a la província de Castelló, 240 per a la d'Alacant i els restants 260 operaran en la de València. Per al Consell "mobilitat és sinònim d'oportunitat", segons la consellera, i amb aquest objectiu treballa en projectes a mitjà i a llarg termini per a aconseguir un servei de transport "modern, eficaç, eficient i sostenible" a favor dels habitants dels 542 municipis valencians.

Encara que la majoria d'autocars seran elèctrics i híbrids, el pla de renovació també inclou en grau més baix unitats convencionals, encara que tots comptaran amb els sistemes d'ajuda a l'explotació "més moderns" per a "compartir informació en temps real sobre la ubicació, l'aforament i qualsevol altra incidència per a millorar el servei". Pradas ha insistit que tot aquest procés té un termini màxim previst de dos anys, encara la intenció —ha afegit— és "acurtar-lo en la mesura que siga possible".

També et pot interessar

stats