El Consell repararà vivendes buides per a oferir-les en lloguer assequible

És el primer pas per a posar en marxa el Programa de Lloguer Solidari previst en la Llei per la Funció Social de l'Habitatge.

La Conselleria d'Habittge dona el primer pas per a posar en marxa el Programa de Lloguer Solidari previst en la Llei per la Funció Social de l'Habitatge | EP
La Conselleria d'Habittge dona el primer pas per a posar en marxa el Programa de Lloguer Solidari previst en la Llei per la Funció Social de l'Habitatge | EP

La Generalitat es farà càrrec de la reparació de vivendes buides quan els propietaris no disposen de recursos per a fer-ho i si l'administració pot oferir-les en lloguer assequible. És el primer pas per a posar en marxa el Programa de Lloguer Solidari previst en la Llei per la funció social de l'habitatge.

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, ha explicat que "amb aquesta mesura s'aconsegueixen dos objectius clars, d'una banda, estimular els propietaris que tenen habitatges buits perquè els posen en el mercat i, al mateix temps, ampliar el nombre d'habitatges per a poder oferir-los a les persones amb dificultats econòmiques".

Salvador també ha destacat que el Programa de Lloguer Solidari afavoreix els propietaris de vivendes que no poden mantindre-les ni rehabilitar-les, però que sí que volen conservar la seua propietat".

L'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) treballarà per a definir les normes reguladores d'aquest, especialment les condicions que hauran de reunir els habitatges objecte de cessió a la Generalitat, les característiques de les persones propietàries d'habitatges buits, així com les característiques dels demandants d'arrendament que hi podran accedir i el procediment per a això.

Dirigit a particulars

A la iniciativa només podran acollir-se persones físiques i quant al temps de cessió de l'habitatge per a llogar, serà proporcional al percentatge de l'import de la reparació que haja sigut necessari realitzar-hi.

Salvador ha assegurat que aquest és "un pas més per a fer efectiva la Llei per la funció social de l'habitatge que estableix en l'article 25 que la Generalitat podrà adoptar la iniciativa per a lloguer solidari de pisos buits".

500 habitatges en lloguer social

La Generalitat signarà amb la Caixa el conveni Criteria que suposarà la cessió a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl, dependent de la Conselleria d'Habitatge, d'uns 500 habitatges que l'organisme posarà en lloguer a un preu molt reduït.

El conveni es troba en tramitació i s'espera que al llarg del mes de març l'aprove el Ple del Consell.

També et pot interessar

stats