El Consell Regulador del Torró celebra a Xixona la XVIII Gala del Torró

La indústria del torró ret homenatge pòstum a un dels seus referents històrics, José Enrique Garrigós.

El Consell Regulador del Torró celebra a Xixona la XVIII Gala del Torró
El Consell Regulador del Torró celebra a Xixona la XVIII Gala del Torró

El Consell Regulador del Torró ha entregat, durant la XVIII edició de la Gala del Torró, el Boxet d'Or, la màxima distinció, a títol pòstum a José Enrique Garrigós, expresident de l’entitat, que va faltar el passat mes d'agost.

El president del Consell Regulador, César Soler, ha destacat la rellevància per al sector i per al teixit empresarial alacantí de Garrigós. L'empresari xixonenc va arribar a presidir el Consell Regulador del Torró i l'associació que reuneix les denominacions d'origen (Orige Espanya), i ha sigut vicepresident per Europa de Origin, l'associació mundial de denominacions d'origen.

A l'acte, celebrat a la seu del Consell Regulador a Xixona, han assistit el president de la Generalitat , Ximo Puig; la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà; el conseller de Economia, Rafael Climent; i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón.

A la celebració també s'ha parlat dels interessos i preocupacions del sector, com ara els aranzels que els Estats Units vol imposar a diferents productes de la Comunitat Europea, entre d'altres l'oli i el vi. Encara que el torró no és un dels productes afectats, els empresaris torroners han recordat que els nord-americans són el primer importador de torró, i cal estar previnguts per a mesures d'aquest tipus.

Sobre l'actual campanya nadalenca, Soler ha explicat que les productores torroneres continuar apostant per la innovació amb productes que s'adapten als nous hàbits, com ara els torrons sense sucre o aptes per a intoleràncies. Les expectatives de venda són bones per a les pròximes setmanes i s'espera que el consum tinga tendències paregudes a les de la campanya del 2018.

També et pot interessar

stats